четвер, 30 березня 2017 19:04

Американський віртуоз станцює "Корсара" з українськими зірками балету
6

7 квітня на сцені Національної опери України балет "Корсар" виконає інтернаціональне тріо танцівників: віртуоз зі США Джозеф Гатті спільно з найкрасивішою балетною парою Європи Катериною Кухар і Олександром Стояновим.

Джозеф Гатті - артист найвищого світового рівня, який привнесе американський стиль на балетну сцену України. Він енергійний і технічний танцівник, якому немає рівних в дивовижних по швидкості обертаннях. Він танцює в парі з такими зірками світового балету як: Адіаріс Алмейда (Adiarys Almeida), Євгенія Образцова (Evgenia Obraztsova), Яна Саленко (Iana Salenko). І ось тепер свою майстерність продемонструє в Києві, в одній з яскравих партій - раба Алі.

Разом з ним на одну сцену вийде темпераментний дует Катерина Кухар та Олександр Стоянов. Більшу частину року артисти перебувають на гастролях і разом танцюють майже весь класичний репертуар в кращих театрах світу від Парижа до Токіо.

Життєлюб Олександр Стоянов, який підкорює глядачів своїми високими стрибками, виконає в цей вечір партію відважного і закоханого корсара Конрат. Він буде не раз ризикувати життям заради красуні гречанки Медор, роль якої виконає граціозна і тендітна, як статуетка, Катерина Кухар.

У 1853 році спектакль "Корсар" вперше показали на сцені паризького театру Гранд Опера (Grand Opera) і з тих пір він є перлиною світової класики. Цей емоційний балет популярний сьогодні в кожній столиці Європи. Його цінує глядач за красу, завзятість і піратської-романтичні мотиви. Цей балет задовольняє інтерес до життя не менш, ніж голлівудський блокбастер "Пірати карибського моря". Тривалість вистави 2 год. Музика Адольфа Адана, хореографія Жюля Перро, Маріуса Петіпа, Петра Гусеева.

Зараз ви читаєте новину «Американський віртуоз станцює "Корсара" з українськими зірками балету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі