пʼятниця, 12 серпня 2011 16:26

Актори театру Леся Курбаса "повісилися" на міськраді через низьку зарплату
5

Фото: Фото: Ірина Зджанська

Сьогодні о 12.00 годині п'ять акторів театру Леся Курбаса у Львові прив'язали себе за шию канатами до однієї з колон міської ради. Одягли брудний, пошарпаний одяг. По бруківці розкидали свої нагороди у рамках із розбитим склом.

У такий спосіб актори розпочали театральний сезон. Вимагають, щоб влада фінансувала театр за статусом академічного.

Львівський театр імені Леся Курбаса у 2007 році отримав статус академічного колективу, але на збільшення зарплат акторів це не вплинуло. Театр надалі знаходиться на місцевому бюджетному фінансуванні.

"Уявіть, ми отримуємо по 1200 гривень зарплати. Скажіть, люди добрі, як ми маємо за ті гроші прожити? - став на коліна актор Олег Стефан, 46 років. Він п'ятнадцять років працює у театрі ім. Леся Курбаса, з 2006 року лауреат премії ім. Тараса Шевченка - Я молю навіть не за себе, а за тих молодих талановитих акторів нашого театру. У них життя ще попереду. Що їм робити?"

До акторів з перших хвилин протесту вийшов заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, 38 років.

"На міському утриманні Львова є п'ять театрів. Даємо на театри рівно стільки, скільки виділяє держава. Я готовий сам з вами вдягти форму і їхати пікетувати перед Кабміном", - сказав Косів.

Актори скандували 40 хвилин. Далі зібрали відзнаки і пішли до театру ставити виставу "Лісова Пісня". Кажуть, з поваги до глядачів не змогли відмінити репертуар.

Зараз ви читаєте новину «Актори театру Леся Курбаса "повісилися" на міськраді через низьку зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі