Ексклюзиви
пʼятниця, 10 вересня 2010 01:03

Майже 300 письменників з"їдуться на Форум видавців

У Львові 15–19 вересня відбудеться 17-й Форум видавців. У ньому  візьме участь 291 автор із 24 країн. Приїдуть польські письменники Януш Леон Вишневський, Марек Краєвський, Кшиштоф Варга. До події переклали й видали дві книжки Вишневського — "С@мотність у мережі" й "Аритмія почуттів".

Із читачами зустрічатимуться літератори Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Ольга Богомолець. Окрім Палацу мистецтв, заходи відбудуться у філармонії, мистецькому центрі "Дзиґа", театрах ім. Курбаса і "Воскресіння", книгарнях і кав"ярнях.

— За 17 років змінилося все, — каже Олександра Коваль, 52 роки, президент Форуму. — В людей, що познайомилися на першому Форумі, діти вже школу закінчили. Тоді було 47 учасників, зараз 790. Ми представимо 600 українських та іноземних видавництв.

Призовий фонд конкурсу "Найкраща книга" — 50 тис. грн. Подали заявки 298 видань.

— Американський бізнес-консультант Адріан Сливоцький проведе майстер-клас "Прорив". Розкаже, як використовувати кризу для зростання ефективності книжкового бізнесу. Прочитає лекцію і Михайло Фрідман — власник "Альфа-банку". Минулі рази Форум відвідував президент. Сподіваюся, ця традиція збережеться і цього року, — додає Олександра Коваль.

Зараз ви читаєте новину «Майже 300 письменників з"їдуться на Форум видавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути