субота, 27 березня 2010 16:57

"Театр на Подолі" став тріумфатором "Київської пекторалі" (ФОТО)
7

26 березня у столичному театрі оперети вручали премію "Київська пектораль".

Віталій Журавський від Київської міської адміністрації вручив ордери на квартири диригенту Нацопери Герману Макаренку та актору "Молодого театру" Володимиру Галацуну за вклад у розвиток театрального мистецтва.

"Ми живемо у жорстокому і цинічному світі, де панує зрада і все вирішують гроші. На жаль, вороття цьому немає", - сказав зі сцени Віталій Журавський, чим насмішив глядачів у залі.

Цього року Київська адміністрація вирішила скоротити розмір театральної премії. Остаточну суму ще не визначили. Тому лауреатам вручали лише дипломи, нагрудні значки та статуетки. Конвертів з грошима не давали.

"Торік лауреатам давали по 5 тисяч гривень, - нагадав голова спілки театральних діячів Лесь Танюк. – А цього року Світлана Зоріна (начальник головного управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації - ред.) вирішила переполовинити розмір грошової винагороди. До цього часу невідомо, яку суму вручатимуть лауреатам".

"Та й цьогорічне відзначення "Київської пекторалі" глухіше, ніж торік. Не було капусників, веселих розіграшів. Дали премію і все, а хочеться якогось свята", - підкреслив режисер.

Три нагороди отримав режисер "Театру на Подолі" Ігор Славінський – за кращу драматичну та камерну виставу, а також режисерську роботу. Кращою музичною виставою став спектакль "Сорочинський ярмарок" Богдана Струтинського, дитяча вистава - "Примхливе кохання Дроздоборода", поставлене у "Молодому театрі". Нагороду за кращий режисерський дебют отримали Олександр Кобзар та Андрій Самінін за виставу "Граємо Чонкіна", яку показують у "Театрі на лівому березі". Кращим актором назвали Богдана Бенюка, а актрисою – Софію Писман із "Театру на Подолі".

"Добре, що відзначили Богдана Бенюка. Бо він давно не отримував ніяких нагород, а це негативно позначається на акторській професії, - заявив Лесь Танюк. – Не сподобалася вистава "Примхливе кохання Дроздоборода", поставлена у "Молодому театрі". Видно, що вона тимчасова, і не краща з репертуару".

"Радий, що вручили премію Богдану Струтинському. "Сорочинський ярмарок" - його перша велика вистава у цьому театрі. Ігор Славінський заслужено отримав нагороди, - зауважив режисер. - Він – дуже дієвий чоловік. В нього є гарне акторське начало, часто йому хочеться довести, що він – Маєрхольд і Курбаса в одній особі".

За словами Танюка, "в цій виставі йому вдалося цього позбутися".

"Ігор дав акторам можливість грати, влізти у шкуру їхніх персонажів. У виставі є моменти прихованої модернізації. Для вистави це дуже добрий знак", - підкреслив Танюк.

Фото: Лига

Зараз ви читаєте новину «"Театр на Подолі" став тріумфатором "Київської пекторалі" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі