пʼятниця, 18 січня 2013 13:55

"Ядерні відходи" Слабошпицького покажуть на міжнародному кінофестивалі в Роттердамі

"Ядерні відходи" Слабошпицького покажуть на міжнародному кінофестивалі в Роттердамі
Кадр з фільму. Фото: arthousetraffic.com

Фільм "Ядерні відходи" українського режисера Мирослава Слабошпицького покажуть в офіційній програмі 42-го міжнародного Роттердамського кінофестивалю (IFFR), який пройде з 23 січня по 3 лютого 2013 року.

Роттердамський кінофестиваль - один з головних європейських кінофорумів - сьогодні оголосив повну офіційну програму. У списку учасників короткометражної програми секції "Спектрум" був заявлений фільм актуального українського режисера Мирослава Слабошпицького, який потрапив у зону пильної уваги Роттердама після того, як його проект "Плем'я" отримав підтримку Фонду Хуберта Белса в 2010 році.

У 2011 Слабошпицький представив на IFFR свою гучну короткометражку "Глухота", і тепер знову бере участь у "Спектрум", цього разу з фестивальним хітом 2012 року "Ядерні відходи" (стрічка отримала нагороди - "Срібний леопард" МКФ в Локарно, Швейцарія та Гран-прі фестивалю "Кіношок", Росія).

23-х хвилинний фільм про чоловіка і жінку із Чорнобильської зони відчуження вразив голландських відбірників: "сумний і дає надію... ефектний, аскетичний, але також хвилюючий фільм ... красивий, стриманий і зворушливий..." - це цитати з рецензій на офіційному сайті IFFR.

У секції "Спектрум" збирають краще, що було створено в авторському кіно за останній рік в повному і короткому метрі. У цьому році серед головних світових прем'єр у секції "Спектрума" - нові роботи прославлених режисерів Бернардо Бертолуччі, Ульріха Зайдля, Олів'є Ассайяса, Хідео Накаті.

Міжнародний кінофестиваль в Роттердамі відкриває фестивальний сезон в Європі і є фестивалем класу А, поступаючись лише Берліну, Каннам і Венеції.

Відкриється фестиваль 23 січня в Роттердамі фільмом "Майстер" Пола Томаса Андерсона. Фільмом закриття 3 лютого стане нова стрічка Пак Чхан-ука "Стокер".

Зараз ви читаєте новину «"Ядерні відходи" Слабошпицького покажуть на міжнародному кінофестивалі в Роттердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі