четвер, 17 січня 2013 12:15

"Вас дурять, як хлопчика" - огляд кінопрем'єр 17 січня

"Вас дурять, як хлопчика" - огляд кінопрем'єр 17 січня
Кадр зі стрічки "Фільм 43". Фото: kinopoisk.ru

Цього тижня на українські екрани виходить одночасно вісім нових фільмів. Прем'єри настільки різноманітні, що задовольнять смак будь-якого глядача. Проте на найбільшу увагу заслуговують дві скандальні стрічки "Джанго вільний" і "Фільм 43".

"Джанго…" вже встиг зібрати кругленьку суму в США, незважаючи на те, що картина викликала скандал серед чорношкірого населення країни. Трохи менший скандал розігрався навколо "Фільму 43" через те, що матюки та вульгарні сцени там зустрічаються буквально в кожному другому епізоді.

Джанго вільний

"Вас дурять, як хлопчика" - говорить мудрий чорний дід своєму пану.

У центрі сюжету – чорношкірий Джанго, якого викупає з рабства німець Кінг Шульц. Останній займається тим, що вбиває злочинців, яких вже довгий час не може впіймати влада. Джанго допомагає Шульцу в його непростому ділі – відстрілює покидьків, отримуючи за це непогані гроші. Та головна ціль Джанго – визволити з рабства свою дружину Брумгільду. Коли головні герої вирушають на пошуки жінки – починаються справжні пригоди.

На минулому тижні стрічка отримала два "Золотих глобуси" за кращий сценарій та за кращу роль другого плану (Кристоф Вальц). "Фільм дуже екстравагантний, повний люті та насилля, він до обурення смішний і зловісно привабливий. В ньому піднімаються теми згубного насилля і расизму" - Wall Street Journal.

Чорний дрізд

"Це добрий знак, коли трохи не по собі" - говорить головний герой щоразу коли опиняється в скрутному становищі. Після пограбування казіно Ерік та його сестра Ліза намагаються збігти з США в Канаду. Проте на слизькій дорозі вони потрапляють в аварію, що суттєво ускладнює їх план. Ліза неспроможна пересуватись снігами, проте Ерік вирішує перейти в іншу країну лісом. При цьому в кожного з них є сумка з величезною сумою, яку вони ні за що не хочуть втратити.

"Добротне поєднання сучасного вестерну та старого нуару. На відміну від багатьох американських фільмів в "Чорному дрозді" відчувається життя" - Variety.

Мама

"Хто твоя мама, Вікторія?" - запитує головна героїня в усиновленої дівчинки. Проте відповідь на це питання стане суцільним жахом. В лісі знаходять двох дівчат, батьки яких давно померли. З часом знаходиться старий друг сімї, який разом з дружиною вирішує забрати дівчат до себе додому. Він намагається знайти спільну мову з дівчатами, проте все виявляється набагато складніше, ніж він міг очікувати. Діти уникають контакту з будь-ким, адже за ними постійно слідкує привид їх померлої мами. Це страхіття може вбити кожного, хто наблизиться до дівчат.

Виконавиця головної ролі в цій стрічці Джесіка Честейн отримала на минулому тижні "Золотий глобус". Однак нагорода дісталась їй за роль в іншому фільмі – "Ціль номер один". "Справжні зірки стрічки – дівчата, що зіграли всиновлених дітей. Їх насичена міміка зробила суттєвий внесок в атмосферу стрічки" - Cinetastic.de

Батьківське свавілля

"Онуки – це другий шанс" - говорить молода бабуся своєму чоловікові, якого виводять з себе сімейні клопоти. Скучивши за тихим життям, головний герой стрічки Арті Декер спокійно відпочиває на пенсії. Однак його ідилія скінчається, коли дочка просить його приглянути за своїми дітьми. Його метушня з трьома онуками перетворюється на справжній фейерверк жартів. Щоб виховати їх "справжніми чоловіками", він береться за старі методи, які хоч і застаріли, проте не стали менш ефективними.

"Десь в середині цієї стрічки з'являється відчуття, що жарти в ній скінчились. Можливо, це зроблено спеціально для того, щоб звільнити місце для сцен з сімейними обіймами і сльозами примирення" - Entertainment Weekly

Фільм 43

"Це звіздєц…" - реагує одна з героїнь комедії на черговий брутальний прикол цієї стрічки. Movie 43 - це оригінальний альманах, який складається з двадцяти короткометражок, які пов'язані між собою однією сюжетною лінією. Кожна новела представляє з себе вибухову суміш жартів та комічних ситуацій. Головні ролі в фільмі зіграли першокласні актори, певні з яких взагалі вперше з'являються в настільки вульгарних ролях.

"Коли настільки брутальні жарти чуєш від когось на зразок Сета Рогена, то вони звучать зрозуміло. Проте, коли щось подібне говорить актор рівня Джеральда Батлера, Наомі Уоттс, Кейт Уінслет тощо – це не тільки насторожує, але й переносить цей гумор на якийсь новий рівень" - Michigan Daily

Самозванець

"Історія настільки химерна, що в неї важко повірити" - говорить слідчий, який вивчав біографію головного героя. У центрі сюжету – двадцяти три річний хлопець, у якого надзвичайно дивний спосіб життя. Він постійно видає себе за когось іншого. Так, він вже багато років поспіль називається іменами зниклих дітей і живе в їх сімях. Одного разу таким чином він потрапляє до американської родини, в якій три роки тому за дивних обставин зник син. Незважаючи на те, що у нього був інший колір шкіри, волосся, очей тощо, члени родини все одно вірять в те, що хлопець, який до них прийшов – і є їх зниклим колись сином. Однак історія отримує несподіване продовження…

"Вражаючий психологічний трилер з сюжетними поворотами, які вражають, шокуючими одкровеннями і жахливими звинуваченнями. Проте, головне, що ця стрічка розповідає реальну , а не вигадану історію" - The Hollywood Reporter

Венеція і секс

"Чому б тобі не написати про свої почуття" - говорить головній героїні з мелодійним ім'ям Венеція її друг. Ця історія – про жінку, якій чоловіки приносили лише проблеми. Її – звуть Венеція і вона поетеса. Його – друзі називають покидьком і він типовий "поганий хлопець". Проте зустріч з ним на завжди змінить життя дівчини, а почуття, що спалахнуло між ними змусить її страждати. Про пристрасті, якими переповниться серце головної героїні і йтиметься в стрічці.

"Вдумливий фільм з дуже зрілими персонажами, все в ньому відбувається без поспіху, дія сфокусована на жіночих образах, а постановка дуже пишна" - ScreenDaily

Найстрашніший фільм 3D

- Не плач!

- Я не плачу… просто очі пітніють – розмовляють два підлітки, про шалені пригоди яких і йдеться в цій стрічці. Комедійна пародія на фільми про зомбі.

Головний герой Каспер випадково розбиває стародавній артефакт і таким чином насилає на себе та своїх друзів прокляття. З цього моменту кожна людина, на яку вони подивляться, миттєво вбиває себе і перетворюється на зомбі. Поки вони розбираються з тим як зупинити дію прокляття – половина населення міста стає живими мерцями.

"Це яскравий приклад того, коли трейлер до фільму набагато цікавіший за саму стрічку. Гумор тут загалом підлітковий і несмішний" – Upcoming horror movies

Зараз ви читаєте новину «"Вас дурять, як хлопчика" - огляд кінопрем'єр 17 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі