вівторок, 15 січня 2013 06:00

Кров у Тарантіно нагадує томатний сік

Кров у Тарантіно нагадує томатний сік
Фото: Reuters

12 номінацій на "Оскар" отримав історичний фільм американця Стівена Спілберґа "Лінкольн". Це найбільше цього року. 85-а церемонія вручення премій Американської кіноакадемії відбудеться 24 лютого в Лос-Анджелесі.

— Жодної несподіванки серед номінантів не було, — каже кінокритик Алік Шпилюк, 54 роки. Він бачив більшість фільмів.

11 номінацій має "Життя Пі" американського режисера тайванського походження Енґа Лі. Серед Тихого океану тоне лайнер. Врятувавшись, юнак опиняється в одному човні з тигром.

— Популярність каналів типу "Дискавері" свідчить, що глядачам цікаво дивитися на дику природу. Тому з'являються такі фільми, як "Життя Пі" або "Звірі дикого Півдня" Якщо ж це зроблено глибоко й талановито — успіх гарантований. Вестерн "Джанґо звільнений" — це Квентін Тарантіно в найкращій своїй формі: смішний, хуліганський, романтичний. Ну, і як можна уявити фільм Тарантіно без крові? Але, як завжди, вона буде нестрашною. Скидатиметься більше на томатний сік. Триває 2 години 45 хвилин, але драматургія ідеальна — на жодну мить не відпускає від екрану. Леонардо Ді Капріо чудово у ньому зіграв. От його мені дуже бракує у головній чоловічій номінації.

Із побачених фільмів віддав би перемогу "Любові" австрійця Міхаеля Ганеке. Це видатний фільм. Європейське кіно люблю більше за американське. Драма досі йде у кінотеатрах і має глядачів. Хоча вона не для масової аудиторії. Не часто на "Оскарі" траплялося, щоб франкомовний фільм був одразу в головній номінації, а ще за найкращі сценарій і жіночу роль.

"Найкращою актрисою" можуть стати наймолодша в історії "Оскара" номінантка 9-річна американка Кувенжане Волліс і найстарша — француженка 85-річна Еммануель Ріва.

— Дівчинка зіграла геніально. Але це не так акторська майстерність, як дитяча безпосередність. Режисеру вдалося втримати природність, не вбити на знімальному майданчику. Бо найскладніше знімати дітей і собак. Головне — не задавити цю безпосередність. Але жіночу нагороду таки віддав би Емануель Ріва. У дівчинки попереду довга дорога, а Ріва своїм акторським життям заслужила цю нагороду. Та думаю, що таки віддадуть американській актрисі.

Також не вистачає в чоловічій номінації Жана-Луї Трентіньяна — партнера Еммануель по фільму. Вони з нею нарівні зіграли. Певно, американці вирішили, що французів і так забагато серед номінантів.

Зараз ви читаєте новину «Кров у Тарантіно нагадує томатний сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути