четвер, 17 січня 2013 16:42

У новій стрічці Тарантіно безліч разів звучить заборонене слово
16

Прем'єра стрічки в Києві
Фото: Фото: Сергій Старостенко
Прем'єра стрічки в Києві
Прем'єра стрічки в Києві
Прем'єра стрічки в Києві
Прем'єра стрічки в Києві

"Це мій світ. І тут треба бути жорстоким", - у новому фільмі культового американського режисера Квентіна Тарантіно "Джанго вільний" слово "нігер" звучить стільки разів, що перестає різати слух.

Прем'єра стрічки відбувалася учора, 16 січня, у київському кінотеатрі "Кінопалац". Сьогодні стрічка виходить у всеукраїнський прокат.

Доктор Кінг Шульц у виконанні Крістофа Вальца трясеться лісом у невеличкому фургоні, на даху якого красується смішний рекламний зуб. "Мисливець за головами" прикидається дантистом - шукає трьох братів-злодіїв.

"Доброго вам морозного вечора", - німець зустрічає на своєму шляху рабів із конвоєм. І невипадково - серед них є Джанго - Джеймі Фокс, який знає, як виглядають потрібні Шульцу брати. Спочатку мирно просить конвой продати його, але вони не погоджуються і дарма. Настає кривава розправа, якої у фільмі буде багато - як завжди у Тарантіно. Шульц звільняє Джанго і вони укладають угоду. Джанго допомагає йому у пошуках братів, за що Шульц дарує йому свободу. З братами вони розбираються дуже швидко - але на цьому пригоди не закінчуються. Шульц згоджується допомогти Джанго знайти його дружину Брунгільду. Її власником виявляється Келвін Кенді - ще той плантатор-мерзотник. Його заграв Леонардо Ді Капріо.

Жанр нової картини Тарантіно - вестерн - напрям у мистецтві, який був популярний у середині ХХ століття. Часто зображує завоювання пустелі й підпорядкування природи в ім'я цивілізації. Розповідає про суспільство, організоване навколо кодексу честі й особистого, прямого або приватного правосуддя. Найчастіше головний герой вестернів - мандрівник, ковбой або стрілець.

Тарантіно присвятив свій фільм акторові Франко Неро, який зіграв заголовну роль в оригінальному "Джанго" 1966-го року. Цей фільм Серджіо Корбуччі виявився настільки популярним, що по його слідах було знято близько 40 сіквелів, а ім'я Джанго стало прозивним для героя спагетті-вестерну.

"Не можу сказати, що дуже люблю Тарантіно, у мене взагалі немає кумирів. Деякі його фільми хочу переглянути ще раз, деякі ні. Але це завжди щось нове і оригінальне", - зазначив співак Сашко Положинський під час прем'єрного показу у "Кінопалаці".

Загалом тут зібралося зі сто гостей: були і "зірки", і кінокритики, і прості шанувальники кінематографу. Точно зійшлися на одній думці, що "Тарантіно вміє полоскотати нерви" і прийшли передусім за новими емоціями. Пригощалися вином і фруктами, на фільм набрали поп-корну. Після показу лунало "браво".

Цитати з фільму:

Народившись у багатій родині, мені із самого дитинства доводилося стикатися з чорними. Вони були всюди. І у мене було лише одне запитання: чому вони нас не вбивають?  (Келвін Кенді)

Брунгільда - моя власність. А зі своєю власністю я можу робити все, що мені тільки захочеться. (Келвін Кенді)

Кінг Шульц і Келвін Кенді:

- Згадую, як того бідолашного роздерли собаки. Думаю, що б на це сказав Дюма.

- Думаєте, він би не схвалив?

- Не схвалив - це дуже м'яко сказано.

- М'якотілі французики.

- Олександр Дюма - негр.

Келвін Кенді і Кінг Шульц:

- Я думаю, що ви не вмієте програвати.

- А я думаю, що ваш виграш - брудний.

Вбивати білих за гроші? Залюбки. (Джанго)

Спочатку мені було цікаво. Тепер ви - просто центр моєї уваги. (Келвін Кенді)

Зараз ви читаєте новину «У новій стрічці Тарантіно безліч разів звучить заборонене слово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі