Ексклюзиви
вівторок, 24 грудня 2019 07:15

"Зоряні війни" відкрили нову сторінку в історії Голлівуду

Автор: WORDPRESS.COM
  Англійська акторка Дейзі Рідлі у фантастичному фільмі ”Зоряні війни: Скайвокер. Сходження” грає лицарку джедай Рей. Вона — капітан космічного корабля ”Тисячолітній сокіл”. Другий пілот Чубакка — мандрівник із вигаданої раси вукі. Його втілює фінський баскетболіст Йонас Суотамо. Із друзями шукають колишнього імператора, щоб зупинити його повернення до влади
Англійська акторка Дейзі Рідлі у фантастичному фільмі ”Зоряні війни: Скайвокер. Сходження” грає лицарку джедай Рей. Вона — капітан космічного корабля ”Тисячолітній сокіл”. Другий пілот Чубакка — мандрівник із вигаданої раси вукі. Його втілює фінський баскетболіст Йонас Суотамо. Із друзями шукають колишнього імператора, щоб зупинити його повернення до влади

Джордж Лукас не прийшов на прем'єру "Скайвокер. Сходження" — дев'ятої частини "Зоряних війн". 1977-го режисер вигадав цю фантастичну кіносагу.

"Лукас навіть не намагався приховати розчарування. "Тут немає нічого нового", — прокоментував він, — написав голова кінокомпанії "Дісней" 68-річний Боб Айгер у цьогорічних мемуарах. — У кожному з фільмів оригінальної трилогії для нього було важливо показати нові планети, історії, персонажів і технології. Про наше кіно він сказав: "Тут недостатньо візуальних або технологічних проривів". Він мав рацію, але не розумів, під яким тиском ми перебували. Намагалися презентувати фанатам фільм, що сприймався б як квінтесенція "Зоряних війн". Навмисно створили світ, візуально пов'язаний із попередніми стрічками. Аби занадто не відходити від того, що люблять і чекають глядачі".

З 19 грудня фільм "Зоряні війни: Скайвокер. Сходження" йде у прокаті.

Колишній диктатор Палпатін вижив після падіння в шахту реактора понад 30 років тому. Готує відновлення Галактичної імперії. Доручає знайти й привести до нього Рей — ученицю лицаря джедая Люка Скайвокера. Палпатін хоче звабити її на темний бік. Дівчина — остання надія антиімперських повстанців на відновлення миру в галактиці, за сюжетом.

Картину зняв американець Джей Джей Абрамс, 53 роки. Працювали у Великій Британії та Йорданії із серпня 2018-го до лютого 2019 року.

Виконавиця ролі принцеси Леї Орґана Керрі Фішер померла від серцевого нападу 60-річною 2016-го. Сцени за участі її героїні змонтували з невикористаних кадрів, знятих для сьомого епізоду.

— 1977-го "Зоряні війни" Джорджа Лукаса стали першим блокбастером, відкривши нову сторінку в історії Голлівуду. Раптом зрозуміли, що навіть розважальне кіно може бути зроблене оригінально й розумно. Це привабило глядача, — каже 26-річний Юрій Поворозник, головний редактор інтернет-­ресурсу про кіно "Вертіго".

— Студії "Дісней" довелося запевняти всіх, що вони збираються слідувати духу класичних фільмів. Це й стало вироком новим стрічкам. Керівництво компанії вирішило себе убезпечити. Бажання задобрити прихильників оригінальної трилогії "Зоряні війни" перетворилося ледь не на манію. Навіть акторів змусили в кожному інтерв'ю вторити одне одному — "як добре повернутися до духу старих фільмів, а не вигадувати щось нове".

Фінальний епізод підтвердив, що у студії "Дісней" не мали наріжного сюжету для нової трилогії. Складається враження, що в корпорації були впевнені в успіху незважаючи ні на що.

Стрічка "Зоряні війни: Скайвокер. Сходження" видається блідою копією на замовлення студійних босів.

Сьомий епізод "Зоряних війн" "Пробудження сили" вийшов 2015-го. Після паузи поновив франшизу під керівництвом компанії "Дісней". Зібрав у світовому прокаті 48 млрд грн. Займає четверте місце серед найкасовіших фільмів усіх часів.

Зараз ви читаєте новину «"Зоряні війни" відкрили нову сторінку в історії Голлівуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути