Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 16:23

За "Магдалину" Тиціана заплатили 4 мільйони доларів

У четвер на нью-йоркському аукціоні "Сотбіс" за $4 млн продали картину італійського художника Тиціана "Магдалина, що кається". Покупець робив ставки по телефону. Торги тривали два дні. Організатори розраховували продати лот за $6 млн, але ніхто стільки платити не захотів.

"Магдалину, що кається" на аукціон виставив колекціонер із Японії. Існує дві копії цієї картини. Оригінал написаний у 1560-х для іспанського короля Філіпа ІІ. У нього її викупив італійський магнат за величезну на ті часи суму — 100 золотих дукатів. Для Філіпа ІІ створили копію. Другу копію Тиціан написав для італійської родини Барбаріґо 1581 року. У їхніх нащадків полотно 1850-го купив російський Ермітаж. Там воно й досі. А інша копія — у галереї "Каподімонт" у Неаполі.

— Із нового року на картини старих майстрів величезний попит, — каже прес-секретар аукціону. — Лише за січень ми на них заробили 300 мільйонів доларів.

На цьому ж аукціоні за $5 млн продали скульптуру Донателло "Мадонна Сан Феліче". Хоча експерти передбачали, що за лот у кращому разі виручать $4 млн. Удвічі дорожче, ніж сподівалися, продали й картину Каналетто "Вид Темзи" — за $1,8 млн.

Загальна ціна всіх проданих на аукціоні робіт — $77,7 млн. Найдорожчим лотом стала дерев"яна статуетка "Свята Катерина" німецького скульптора Тільмана Ріменшнейдера — її купили за $6,3 млн.

Зараз ви читаєте новину «За "Магдалину" Тиціана заплатили 4 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути