Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 17:49

Володимир Трошин першим заспівав "Подмосковные вечера"

 

25 лютого в Москві пішов із життя актор і співак Володимир Трошин. За словами його дружини Раїси Тимофіївни, останнім часом він хворів. Артистові йшов 81-й рік. У нього залишився син і троє онуків.

Трошин народився в уральському селищі Михайловське, був десятою дитиною в родині. Під час Другої світової війни на Урал для пошуку талановитої молоді приїхала комісія зі студії-школи Московського художнього академічного театру. По її закінченні Володимир Костянтинович 40 років працював у МХАТі. Він виділявся музичним хистом.

1956-го його запросили до студії документальних фільмів записати дві пісні для спартакіади народів СРСР. Ідучи коридором, він почув мелодію, яка відразу запала в душу. Це композитор Василь Соловйов із поетом-піснярем Михайлом Матусовським працювали над Подмосковными вечерами — гімном майбутнього Міжнародного фестивалю молоді та студентів. Пісня "Подмосковные вечера" творцям здавалася нудною. Трошин випросив її в авторів і заспівав. Із першого ж дубля вона була записана й стала візитівкою і артиста, й усієї епохи. Потім у його репертуарі з"явилися шлягери радянської естради "Тишина", "Я работаю волшебником", "Одинокая гармонь".

Володимир Трошин багато знімався в кіно. Грав у комедіях "Гусарська балада" "Старий Новий рік". Кілька разів втілював на екрані маршала Климента Ворошилова. Голосом актора "розмовляє" Жерар Філіпп у французькому фільмі "Фанфан-Тюльпан".

Прощання з Володимиром Трошиним відбудеться 28 лютого в московському Будинку кіно. Поховають артиста на Троєкуровському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Трошин першим заспівав "Подмосковные вечера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути