вівторок, 15 серпня 2017 00:40

"Виступати на сцені — як закохуватися. Щоразу по-різному"

Автор: www.mp3xa.pw
  Колишні броварчанки Софія (праворуч) та Аннна Купрієнки п’ять років тому переїхали до Лондона. Працюють моделями, створили музичний гурт ”Блум твінс”. ”Футболістів теж фотографують для модних журналів, але ж вони залишаються спортсменами, й ми також передусім — музиканти”, — кажуть сестри
Колишні броварчанки Софія (праворуч) та Аннна Купрієнки п’ять років тому переїхали до Лондона. Працюють моделями, створили музичний гурт ”Блум твінс”. ”Футболістів теж фотографують для модних журналів, але ж вони залишаються спортсменами, й ми також передусім — музиканти”, — кажуть сестри

— Приїхати в Англію, спробувати свої сили в британському шоу-бізнесі. Усе кинути, бо щось не вийшло — це не про нас, — каже співачка 20-річна Софія ­Купрієнко. Вона учасниця дуету "Блум твінс" — "Квітучі близ­нючки".

П'ять років тому з сестрою Анною переїхали з Броварів під Києвом до Лондона. Називають "Блум твінс" британським гуртом з України.

Розмовляємо за годину до їхнього виступу на фестивалі "Файне місто" в Тернополі.

У гримерці, крім співачок, є жінка-фотограф. Вона супроводжує дівчат під час гастролей. На Софії штани кольору хакі й топ, Анна одягнута у вузьку сукню та чорну шкірянку. Роблять макіяж перед дзеркалом. На запитання відповідають по черзі.

На фото близнючок в інтернеті звернула увагу модель, продюсер Олена Чубуклєєва. Почувши їхні музику й вокал, запропонувала їхати в Британію. Переконала, там на них чекають великі перспективи.

— Спочатку погано говорили англійською, — розповідає Анна Купрієнко.

— А тепер часом доводиться в думках перекладати рідною мовою. Коли в тебе немає варіантів, як порозумітися з оточенням, іноземну вивчиш швидко.

Менеджери виставили нас на вулицю з картою ­Лондона і сказали: "Зустрічаємося там-то". Вони могли показати нам дорогу, привезти в потрібне місце. Але свідомо не робили цього. Ми не розуміли карти, боялися вулиць. Але змушені були в стані цього стресу вступати в контакт із перехожими. Щоб навчитися говорити, працювали в кав'ярні"Старбакс". Прокидалися о п'ятій ранку. В 11:00 вже були вільні, щоб займатися музикою. Там не так, як у "Макдональдз". Ти не лише наливаєш каву і звертаєшся до наступного покупця. А повинен щось цікаве розповідати людині, щоб їй захотілося прийти туди знову. Ранній досвід роботи допомагає виробити повагу до грошей. Тоді починаєш учитися не витрачати їх бездарно.

Як удалося органічно влитися в музичну культуру Великої Британії?

— У дитинстві слухали англійську музику. Захоплювалися "­Бітлз". Ми з музичної родини — мати викладач вокалу. Коли нам було 5 років, відправила в музичну школу. Батько грав на гітарі й барабанах. Ми продовжили музичну історію сім'ї.

Що надавало сил не здатися і залишитися в незнайомій країні?

— Ми писали пісні на відчуттях, не намагалися копіювати когось. Робимо те, для чого народилися. Мама співала, коли була вагітна. І ми вбирали в себе музику. Як переїхали до Лондона, то було непросто. Навчалися, як жити самим, готувати, прибирати. Приїхали з відчуттям, що вже зірки, наче можемо все. Максималізм допоміг почуватися впевненіше. У Лондоні є паби, де кожний бажаючий може виступити, незалежно від досвіду. Ти пишеш пісню, йдеш у бар грати в певні дні. Набиваєш руку, як правильно працювати з аудиторією. Так робили й ми. Людям сподобалося, нас почали знаходити в соцмережі. Пощастило з менеджерами, бо вони вірять у нас.

— Ми завжди хотіли співати й були пов'язані з музикою. Однак насправді ніколи серйозно не задумувалися про співочу кар'єру. Я, наприклад, хотіла вступити в політехнічний інститут, — додає Анна. — А Соня — займатися класичною музикою. Ми навіть не могли уявити, що опинимося там, де є тепер.

Закордонні музиканти говорять, публіка в Україні більш розкута, ніж в інших країнах. Як виражає себе ваша аудиторія?

— В Україні нас добре приймають. Ми не порівнюємо українську аудиторію з англійською. Тому що виступати, як закохуватися. Щоразу по-різному. Публіка вибухає, коли співаємо наш кавер "Не питай" на пісню "Океану Ельзи". На концерті відчуваємо єднання.

Важко було пристосуватися до англійської ментальності?

— Українці й британці — люди різні. У Лондоні всі лояльні одне до одного. Але не завжди зрозумієш, подобаєшся ти людині чи вона просто ввічлива. В Україні на мене можуть накричати на базарі, що теж дивує. Але це прояв відкритості. Українці можуть нагримати й віддати щось просто так. У Британії все інакше.

Нещодавно в Києві ви виступили на розігріві в американської співачки Лори Перґоліцці. Раніше гастролювали з англійцями "Дюран Дуран". Чого навчилися в досвідченіших колег?

— Музиканти не мають віку, статусу, статі. У творчості стираються всі розбіжності між нами. Ми граємо в одну й ту ж гру, лише обмінюємося іграшками.

Лондон зламав наші межі в сприйнятті музики. Ми вийшли за рамки року, джазу, блюзу й ще кількох стилів, що слухали до цього. Тепер можемо знайти щось цікаве в будь-якому виконавцеві. Клавішник "Дюран Дюран" Нік Роудс фотографував нас, як моделей для музичного журналу. Послухав наші пісні, йому сподобалося. Запропонував написати композиції разом. Не повірили, адже він — легенда. Потім запросив у тур. Ми виступали перед 12 тисячами глядачів.

Стежите за українськими музикантами?

— Спілкуємося з Джамалою. Пишаємося нашим знайомством. Вона талановита і працьовита. Ми вітали її з перемогою на Євробаченні. "Онука", тобто Наталя Жижченко — цікава. Після її виступу на Євробаченні, в Англії й інших куточках світу кажуть, не очікували почути таку музику в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Виступати на сцені — як закохуватися. Щоразу по-різному"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути