середа, 21 травня 2008 17:32

Віктор Борцов помер від раку

 

У п"ятницю в московському Малому театрі прощатимуться з актором Віктором Борцовом. 20 травня він помер на 74-му році життя від раку кишківника. Поховають артиста на Троєкуровському цвинтарі в Москві.

Родом Віктор Андрійович із Уралу. 1937-го його батька репресували як "ворога народу". Хлопець вирішив стати актором  бо під час війни в його рідне місто Оренбург евакуювали театральні трупи з усього Радянського Союзу. Він 50 років грав у Малому театрі. У кіно втілив понад 30 ролей. Найвідоміша — Сава Ігнатович у комедії Михайла Козакова "Покровські ворота".

— Мій герой мав бути злим. А зробив його добродушним тюхтієм, — розповідав Борцов. Репліки Сави Ігнатовича: "Одно дело шпицштихель, и совсем другое — больштихель" або "Щас я вам покажу, где здесь хунд беграбен", — стали крилатими.

Актор жив скромно, на роботу їздив у метро. Вільний час проводив удома за книжками, з дружиною Ціалою Сергіївною. Від першого шлюбу в нього залишилася донька Ольга, 42 роки, — теж актриса.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Борцов помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути