вівторок, 23 серпня 2016 06:50

Викрадену скульптуру Тараса Шевченка продають в інтернеті

Бронзовий пам'ятник Тарасові Шевченку викрали в селі Шевченкове Звенигородського району на Черкащині. Стояв на в'їзді в село.

— Районні електрики ремонтували лінію й побачили, що скульптури немає. Подзвонили до сільради. Там викликали поліцію, — каже 48-річна Людмила Шевченко з національно-культурного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка". — Це — не перше посягання на пам'ятники Кобзарю. Торік викрали бронзове ягня від скульптури "Тарас мандрує". Стоїть біля Моринців (село на Черкащині, де Тарас Шевченко народився. — ГПУ). При чому ягня крадуть вдруге. Перше зникло раніше. Зробили його копію. Але забрали й ту. Винних не знайшли.

— В інтернеті з'явилося повідомлення про продаж скульптури. Просять 50 тисяч гривень, — говорить 50-річний Сергій Смалько, сільський голова Шевченкового. — Думаю — це жарт. Пам'ятник вартує більше. Це є авторська робота. По самому металолому його оцінюють у 70 тисяч.

Пам'ятник встановили 1988-го. Важить 500 кг. Його створювали скульптор Анатолій Кущ й архітектор Михайло Барановський. Зліпили Шевченка, який лежить на боці та малює. Поряд із ним постійно фотографувалися туристи.

Зараз ви читаєте новину «Викрадену скульптуру Тараса Шевченка продають в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути