четвер, 05 листопада 2009 17:52

Ван Дамм хоче залишитися на рік

Автор: фото: укрінформ
  На закритті 39-го кінофестивалю ”Молодість” голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм танцює гопак
На закритті 39-го кінофестивалю ”Молодість” голлівудський актор Жан-Клод Ван Дамм танцює гопак

— Вам пощастило, я вперше за чотири роки спілкуюся з журналістами, — каже голлівудський актор 49-річний Жан-Клод Ван Дамм у столичному тризірковому готелі "Баккара". — На кінофестиваль "Молодість" приїхав представити свій останній фільм "ЖКВД". А також обрати місце для зйомок наступної стрічки "Башта".

Утирає долонею піт із чола, прикриває плями поту на футболці. Просить на кілька хвилин вимкнути телекамери.

— Україна мені припала до вподоби. У мене тут двоє добрих друзів, але імен не називатиму. Хочу створити у вашій країні власну базу, на якій працюватиму постійно. Українські й американські актори гратимуть у моєму новому фільмі. Головне — типажі, а не зірки. Якось побачив на вулиці двох п"яниць. Так сподобалися, що запросив їх знятися в фільмі "Башта".

У стрічці Жан-Клод хоче показати своє дитинство.

— Дія відбуватиметься у провінційному містечку, в якому багато невдах. Вони просаджують життя в барах і на гральних автоматах. Це буде мій останній фільм про бойові мистецтва. Тоді поїду битися на рингу з олімпійським чемпіоном із боксу Сомлуком Камсінгом і зніму про це реаліті-шоу.

Головне — типажі, а не зірки

Актор планує відзняти три шоу. Каже, українські глядачі побачать їх першими.

— Зроблю реаліті-шоу про українських акторів. Улаштую шось на кшталт "фабрики зірок", де оберу найкращого. Друге шоу зніматимемо за лаштунками  фільму "Башта". А третім буде підготовка та бій із Камсінгом. Витрачу на це рік. Увесь цей час житиму тут.

У листопаді Ван Дамм шукатиме найкращого місця для зйомок. Відвідає кілька міст.

— Країну я ще не роздивився, але ваші люди мені подобаються. Вони привітні, намагаються зробити все, чого я хочу. Навіть незручно, наче я якась примадонна.

Жан-Клод приїхав за день до закриття фестивалю. Конкурсних фільмів не бачив. Побував на закритті заходу. Брав участь у відкритті арт-ресторану в готелі "Баккара". Хвалив голубці, борщ і горілку.

Чулпан Хаматова не приїхала

Одна з гостей російська актриса 34-річна Чулпан Хаматова не приїхала на фестиваль.

— Чулпан на шостому місяці вагітності, — каже один з її московських колег. Імені просить не називати. — Коли вона місяць тому їздила на фестиваль до Венеції, на червоній доріжці ледь не знепритомніла. Краще не ризикувати й дотерпіти до січня. Думаю, вона десь тоді й народить.

— Вагітність — не головна причина її відсутності на фестивалі, — пояснює координаторка прес-центру Ольга Веснянка. — Чулпан не приїхала на "Молодість", бо не було підстав. Ми не демонстрували жоден фільм за її участі. Про її вагітність ми не знали.

Зараз ви читаєте новину «Ван Дамм хоче залишитися на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути