понеділок, 02 листопада 2009 19:44

Ван Дамм цілував Шуфрича в тім"я

Автор: фото з сайту www.life.pravda.com.ua
  Акторка Сара Йорт забирає нагороду глядацьких симпатій фільму ”Любов та гнів” данського режисера Мортена Ґіза
Акторка Сара Йорт забирає нагороду глядацьких симпатій фільму ”Любов та гнів” данського режисера Мортена Ґіза

— Попри кризу, ми показали найгучніші європейські прем"єри: французький фільм про Коко Шанель і німецьку стрічку про Другу світову. Привезли Катрін Деньов, Ольгу Куриленко, сина Чарлі Чапліна. Шкода, що Барбара Брильська не приїхала, зате є Жан-Клод Ван Дамм. Уперше актор такого рівня привіз до нас стрічку про самого себе, — говорить директор кінофестивалю "Молодість" 59-річний Андрій Халпахчі.

Недільного вечора він стоїть у чорному костюмі на червоній доріжці біля столичного кінотеатру "Київ". Вітає гостей, які з"їжджаються на закриття фестивалю.

49-річного Ван Дамма зустрічають вигуками: "Україна вітає брюссельського мускула".

— Збіса прикольна у вас країна, — сміється актор. — Я тут уперше, але такого прийому давно не бачив. Думав, покажу свою останню стрічку, яку скромно назвав на свою честь "ЖКВД", і поїду шукати місця для зйомок нового фільму. Хочу заощадити, тому підшукую дешеву країну. А у вас кваліфікованих кіношників достатньо, й щедрі олігархи є.

Ван Дамм отримав кілька пропозицій профінансувати його стрічку "Башта". Кажуть, цей фільм хоче спонсорувати чоловік співачки Камалії, індійський бізнесмен Мохаммед Захура.

Ван Дамма бачили в товаристві депутата-"регіонала" Нестора Шуфрича. У готелі "Баккара" вони їли суп.

— Ми зустрілися вперше, — розповідає Шуфрич. — Рік тому спілкувалися по телефону, нас познайомив спільний друг. Жан-Клод — герой моєї юності. Думаю, в Україні немає хлопця, який би його не любив.

Наприкінці вечірки актор свистів у два пальці, цілував Шуфрича в тім"я й вигукував: "Будьмо, гей!"

Після фестивалю він пробуде в Україні ще з тиждень. Поїде до Одеси й Кривого Рогу шукати місця для зйомок своєї стрічки.

"Молодість" відвідали понад 100 акторів і режисерів. Показали 340 фільмів, зокрема 27 українських. Фестиваль придбав права на трансляцію 10 картин, їх можна буде побачити наступного року.



Найкращим серед українців визнали Васяновича


Гран-прі й премію $10 тис. отримала італійсько-австрійська стрічка про дискримінацію іноземців в Італії "Дівчинка". Актрисі Патриції Жерарді вручили премію 2 тис. євро за найкраще виконання головної ролі. Серед студентських фільмів відзначили американську драму "Кася" й швейцарський мультфільм "Сигнал". З-поміж повнометражок — грузинську драму "Той берег" Георгія Овашвілі.

Фільм житомирянина 26-річного Максима Васяновича "Мама померла в суботу на кухні" визнали найкращим з-поміж українських робіт.

— Я присвятив його батькові, — розповідає Максим. — 25 років тому заради мене він відмовився від кар"єри диригента симфонічного оркестру.

Замість грошової премії Васяновичу запропонували зняти фільм на базі найбільшої кіностудії Єгипту.

Зараз ви читаєте новину «Ван Дамм цілував Шуфрича в тім"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути