понеділок, 17 грудня 2007 17:21

У Києві відбувся перший Міжнародний фестиваль зі степу

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Дівчата із московського балету ”Айденс” танцюють ірландський степ
Дівчата із московського балету ”Айденс” танцюють ірландський степ

Минулими вихідними у столичному Будинку офіцерів відбувся перший Міжнародний фестиваль зі степу "Ритми планети". У ньому взяло участь 14 команд із України, Латвії та Росії.

Степ — танець, під час якого з-під ніг іде дзвінкий звук від металевих  набійок на підборах. Найпопулярніші два види степ-танців: ірландський та американський. Перший танцюють і без "дзвінкої" підошви. Ірландський степ треба танцювати з рівним корпусом та з опущеними руками.

На фестиваль прийшло півтисячі глядачів, переважно молодь. "Ритми планети" організувала столична студія ірландського танцю "Файрденс".

— Такі фестивалі проводяться для того, аби відродити призабутий степ, — каже художній керівник балету "Файрденс" Ігор Дорохін, 33 роки. — Сам танець нескладний у виконанні. Степувати можна навчитися навіть за два тижні.

Кожна команда танцює по два номери. Публіці найбільше подобаються виступи столичних степ-шоу балетів "Нарні" та "Файрденс". Перші виходять на сцену в костюмах техаських ковбоїв із пістолями. Наостанку кожен танцівник робить по два-три постріли. Залою йде дим.

— Степ танцюємо вже сім років, — розповідає учасник балету Василь Кирилюк, 24 роки. — Тільки що танцювали американське "кантрі". Його суть у тому, що учасники мають почати танець одночасно й одночасно закінчити.

Степ-танець другого балету "Файрденс" — про посвячення хлопця в рицарі. Далі він танцює танець "Фрі Айленд", що перекладається як "вільна Ірландія". Двоє учасників балету в образах ірландського короля та королеви. Решта — слуги та воїни. У всіх — яскраві костюми. Їхній виступ глядачі супроводжують бурхливими оплесками.

— Посвячення в лицарі — перша серія великого шоу. Далі плануємо робити великий проект. Там будуть і бої у вигляді танців, і любов, і навіть полон, — продовжує Ігор Дорохін.

Усі учасники фестивалю гримуються в одній гримерці — великій кімнаті на першому поверсі Будинку офіцерів. На столах лежить одяг учасників. Хтось переодягається до наступного виступу. У гримерку щойно після виступу вбігає команда "Тріо Костянтина" з Ніжина на Чернігівщині.

— Ребята, вы молодцы, — хвалить колег соліст балету.

Обнімає всіх.

По закінченню фестивалю біля гардероба маленькі діти намагаються танцювати степ. Місяць навчання цього танцю в столичних школах коштує від 150 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбувся перший Міжнародний фестиваль зі степу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути