понеділок, 05 листопада 2007 17:40

Ющенко зізнався в коханні Аді Роговцевій

У театрі ім. Франка в Києві святкували 70-річчя актриси Ади Роговцевої. Календарний ювілей вона відзначила 16 липня, але тоді театральний сезон іще закритий. Тому прем"єру спектаклю з участю Роговцевої "Якість зірки" показали 2 листопада.

Чекають на президента, тому на вході стоять металошукачі. Вечір починають із затримкою на чверть години. Ада Миколаївна та Віктор Ющенко виходять на сцену.

— Адо Миколаївно, я вас люблю, — зізнається президент. Його дружина, Катерина Ющенко сидить у директорській ложі разом із художнім керівником театру Богданом Ступкою. Вона усміхається.

Зачитують указ про присвоєння Роговцевій звання Героя України.

— Я рано почала одержувати звання та нагороди, — розчулюється актриса. — Коли в 23 роки стала заслуженою, обіцяла: "Відпрацюю!" А от звання Героя вже не знаю, чи встигну?

Вистава здається публіці затягнутою

Хтось кричить "Встигнеш!" із четвертого ряду партеру, де сидить режисер Роман Віктюк.

У виставі за п"єсою англійця Ноела Кауарда "Якість зірки" Ада Роговцева грає примадонну. На сцені — великий задник із портретом акторки. Декорації для спектаклю безплатно зробив Борис Краснов. Сама вистава — тиха, стримана. Як каже один із персонажів: "Это всего лишь пьеса, а не гражданская война". Але атмосфера в залі — як перед весіллям, а не перед прем"єрою. Тому постановка здається публіці затягнутою. Про це в антракті говорять уголос.

— А знаєте, що другий акт триває півтори години, — каже Роман Віктюк таким тоном, ніби: ага, зима буде аж до травня! Але в другому акті публіка забуває про час.

Серед кошиків із квітами, які дарують акторці, — близько 50 білих троянд від БЮТу. Від театру Російської драми, де Роговцева пропрацювала 34 роки, квітів нема. Богдан Ступка вітає актрису, стає перед нею на коліна і цілує поділ її білої, розшитої золотом, сукні.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зізнався в коханні Аді Роговцевій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути