четвер, 22 жовтня 2020 06:16

Українська драма перемогла на фестивалі в Польщі

Українська драма перемогла на фестивалі в Польщі
Бійчиня змішаних єдиноборств 25-річна Юля втратила свого нареченого Дениса на Донбасі. Кидає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнитися від ролі вдови героя війни, за сюжетом. Фото: Facebook.

— Усі хочуть, щоб війна закінчилася. Але тільки перемогою. Можливо, такі фільми — ковток свіжого повітря. Давайте помріємо, — каже режисер 40-річний Тарас Дронь.

Його спортивна драма "Із зав'язаними очима" отримала приз журі Варшавського кінофестивалю. Грошовий еквівалент нагороди — 73 тис. грн.

Війна з Росією ­закінчилася. Жителі Донбасу та Криму повертаються в домівки. Наречений спортсменки Юлії загинув на фронті. Вона отримує есемес, що він насправді живий і на операцію треба 50 тис. грн. Юля погоджується взяти участь у боях без правил, щоб дістати гроші, за сюжетом.

— Шахраї часто користуються такою схемою, — ­продовжує Дронь. — Щодня хтось із рідних наших бійців отримує дзвінок з окупованих територій. Суми називають підйомні, але ­немалі. Якщо близькі йдуть від нас, особливо на війні, вони не хочуть, щоб ми страждали та плакали до кінця життя. Головна героїня цього не розуміє. Юля йде мало не на самогубство заради примарного шансу повернути коханого.

Війна завершилася кілька місяців тому, за сюжетом. Але ніхто не святкує. Хотілося б усе це веселіше зобразити у фільмі. Та більшість ветеранів війни не знають, що їх чекає далі. Не можна просто забути те, що було. Шрам не кровоточить, але болить.

Головну роль виконала 27-річна Марина Кошкіна. П'ять місяців проходила спеціальну підготовку. Усі бої виконала без дублерів.

В український прокат стрічка "Із зав'язаними очима" вийде наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Українська драма перемогла на фестивалі в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути