середа, 27 серпня 2008 18:01

У Росії знімають фільм про путч 1991 року

— "Ельцин! В кадр! Буш звонит!" — каже мені режисер Станіслав Любін. Ми знімали демонстрацію біля Білого дому 1991 року. За сюжетом Борису Єльцину телефонує Джордж Буш і пропонує сховатися в американському посольстві, — розповідає актор Володимир Новіков, 56 років. У двосерійному художньо-документальному фільмі "Серпень 1991" він грає першого російського президента Бориса Єльцина.

Зйомки у Москві в липні розпочав режисер Станіслав Любін.  Раніше він знімав серіали "Бідна Настя", "Змова". У стрічці  гратимуть реальних героїв — Бориса Єльцина, керівника його служби безпеки Олександра Коржакова, міністра внутрішніх справ СРСР Бориса Пуго. Будуть і кілька вигаданих персонажів.

— Я не копіюватиму інтонації Єльцина, його характерні слівця "понимаешь" і "дорогие россияне". Я часто зустрічався з Борисом Миколайовичем і вивчив його манеру говорити. Проте не збираюся робити його комічним персонажем. Це доречно на естраді, а не в серйозному фільмі, — продовжує Новіков.

Запевняє, що схожий на Єльцина.

— Американці колись знімали фільм про путч. На роль Єльцина запросили якогось дядька з Запоріжжя, взяли його просто з вулиці. Чоловік був схожий, але грав непрофесійно. Я перший актор, який утілюватиме Бориса Миколайовича. Для більшої подібності одягли перуку. У ній жарко, але я вже звик. Після зйомок заберу собі. Режисер обіцяв подарувати.

1973 року Новіков зіграв одну з другорядних ролей у телефільмі "Сімнадцять миттєвостей весни".

Зараз ви читаєте новину «У Росії знімають фільм про путч 1991 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути