Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 19:00

У Каннах змагатимуться Клінт Іствуд і Стівен Содерберґ

У Франції триває 61-й Каннський кінофестиваль. Уперше там відкрили український павільйон, в якому іноземним компаніям продаватимуть права на наші стрічки. За головний приз — "Золоту пальмову гілку", яку американський актор Роберт Де Ніро вручить 25 травня, картини українських режисерів не змагатимуться. 10 наших фільмів покажуть у позаконкурсній програмі.

Поза конкурсом покажуть також нову картину Стівена Спілберґа "Індіано Джонс і Королівство кришталевого черепа", Вуді Алена "Вікі Крістіна Барселона" та мультик "Кунг-фу Панда" студії "Дрім воркс". Його озвучували актори Джекі Чан та Анжеліна Джолі.

Цьогоріч на конкурс надіслали 4025 стрічок зі 107 країн світу. Комісія відібрала для фестивалю 54 повнометражних та 26 короткометражних фільмів.

Відкрили фестиваль трилером "Сліпота" бразильського режисера Фернанду Мейреллеш. Ця стрічка з іще 21 фільмом таких знаних режисерів як, Клінт Іствуд, Вім Вандерс, Маттео Гарроне, Джеймс Ґрей, Цзя Чжан Ке й Ерика Ху візьмуть участь в основному конкурсі фестивалю. Цьогоріч журі очолює американський актор 47-річний Шон Пенн, колишній чоловік Мадонни.

Головними претендентами на "Золоту пальмову гілку" вважають чотиригодинну стрічку "Че" 45-річного Стівена Содерберґа — про кубинського революціонера Ернесто Че Ґевару та картину 78-річного Клінта Іствуда "Підміна".

В основі "Підміни" події, що відбулися 1920-го в Лос-Анджелесі. Головній героїні, яку зіграла 32-річна Анжеліна Джолі, повертають украдену дитину. Але жінка з"ясовує, що насправді дитя не її. Вона намагається довести це поліції, але та натомість відправляє її до психлікарні.

Стрічка "Че" Содерберґа складається з двох частин — "Аргентина" та "Партизан". У першій йдеться про прибуття Че Ґевари 1956-го на Кубу й повалення там за два роки диктаторського режиму Батісти. У другій — про поїздку Че Ґевари 1964 року до Нью-Йорка, де він виступив в ООН. Головну роль зіграв пуерториканець 41-річний Бенісіо дель Торо. 2000-го актор отримав "Оскара" за роль у фільмі Содерберґа "Траффік" . Зйомки "Че", бюджет якого становив $70 млн, відбувалися в Мексиці.

— Для цієї ролі я відростив довгу бороду, — розповідає дель Торо. — Через це мав купу проблем. В аеропортах мене вважали арабським терористом, затримували, ретельно оглядали валізи. На час зйомок я став схожим на бомжа. Вони сприймали мене за свого, — сміється актор.

Останніми в конкурсну програму включили фільми "Поміж стін" 47-річного француза Лорана Канте та "Два коханці" американця Джеймса Ґрея, 39 років. У другій стрічці йдеться про хлопця, який зустрічається з двома дівчатами й ніяк не може обрати одну з них. Коханок зіграли 35-річна Ґвінет Пелтроу та Вінесса Шоу, 31 рік, а хлопця — 33-річний Хоакін Фенікс.

22 травня на фестивалі з гала-концертом виступить американська співачка Мадонна, 49 років. За день до того майстер-клас із кіномистецтва дасть режисер 47-річний Квентін Тарантіно.


Зараз ви читаєте новину «У Каннах змагатимуться Клінт Іствуд і Стівен Содерберґ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути