Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 15:32

"Таврійські ігри" обійшлися в 7 мільйонів гривень

— Нам треба було один раз провести фестиваль у Києві, щоб зрозуміти, що його слід проводити  лише в Каховці, — каже засновник "Таврійських ігор", народний депутат-"бютівець" Микола Баграєв, 43 роки. — Тут публіка емоційніша, ніж у столиці. Багато російських артистів просилися на фестиваль. — Відмовлялися від гонорарів — їм просто треба зайти на наш ринок.

Але цьогоріч організатори зосередилися на пропаганді української музики та вітчизняного шоу-бізнесу. На фестивалі, що з 1 по 3 травня відбувся в Каховці на Херсонщині, виступали лише українські виконавці: 17 відомих колективів і співаків на вечірній сцені та 19 молодих — на денній. Концерти завершувалися о 1.30. Дійство на сцені знімали 40 операторів. Одну камеру  встановили на даху місцевої школи мистецтв, де розмістилися оргкомітет і прес-центр фестивалю.

Естрадних зірок і партнерів "Ігор" поселяли на теплоходах "Генерал Ватутін" на 300 місць та "Богдан Хмельницький" — на 70. Ані Лорак з"явилася опівдні 1 травня у супроводі нареченого, громадянина Туреччини Мурата Налкакіоглу. Він міцно тримав її за руку, і швидко, ніде не зупиняючись, повів у каюту. Два охоронці несли за ними речі.

Ані Лорак відкривала офіційну частину "Таврійських ігор" піснею "Шейді леді", яку написав для неї Філіп Кіркоров. З цією композицією співачка виступить 24 травня на "Євробаченні".

3 травня на сцені зійшлися четверо екс-учасників "Євробачення" — Олександр Пономарьов, Руслана, Тіна Кароль та Вєрка Сердючка. Разом із ними виступив Віталій Козловський.

У фестивальні дні в маршрутних автобусах з Нової Каховки до Каховки перевізники збільшили плату за проїзд удвічі — з 2,50 до 5 грн.

Голова Каховської райдержадміністрації Олексій Винник, 54 роки, говорить, що за три дні на фестивалі побували 200 тис. глядачів. Найбільше — з Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя та Криму.

Микола Баграєв каже, що кошторис фестивалю становить близько 7 млн грн — на 2 млн більше, ніж торік. Українським виконавцям гонорарів не платять. Тільки поселяють і годують.

— Три дні можна потерпіти, хай молодь розвлікається, — каже 72-річна жителька Каховки Тамара Михайлова, яка живе у 5-поверховому будинку поряд із фестивальною площею. — Тільки погано, як в наших під"їздах туалети роблять. Раніше ми ночами діжурили, а тепер замки поставили на вхідних дверях. А куди їм, бідним, іти, як біотуалети по руп піїсят.

На площі жваво йшла торгівля  сувенірами. "Капітанські" кашкети з емблемою "Ігор" продавали по 40 грн, надувні кульки — по 5 грн. Пиво можна було купити за 6–9 грн, млинець з начинкою — за 12, шашлик — 15 грн за 100 грамів.

Зараз ви читаєте новину «"Таврійські ігри" обійшлися в 7 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути