середа, 26 грудня 2007 17:29

Тамара Яценко у "Голубці" зіграла себе саму

Виставу "Голубка" за п"єсою французького драматурга середини ХХ ст. Жана Ануя "Коломба" поставили у київському Молодому театрі. Це історія про двох актрис — досвідчену і популярну мадам Александру та юну Коломбу, яка робить перші кроки на сцені.

Голубка — саме так перекладається із французької ім"я молодої героїні. Досвідчена прима вводить її у світ театру, допомагає стати на ноги. Роль мадам Александри виконує Тамара Яценко, 52 роки. Вона грає сама себе — приму театру, улюбленицю публіки, трохи розпещену славою.

Виставу поставив запрошений до театру донеччанин Андрій Бакіров, 46 років. Режисер відомий своїми постановками в Чернігові, Донецьку, Севастополі, а також роботами в Білорусі. У Києві ставить уперше.

— Мені подзвонили і запросили приїхати, — розповідає. — Природа акторів одна, тож мені все одно де працювати, в Києві чи у провінції. Акторам або цікаво, і тоді ми працюємо, або нецікаво, і тоді нічого не виходить.

Тамара Яценко із захватом згадує репетиції:

— Такі режисери трапляються рідко. Я не чула жодного крику. Він витримував усі наші примхи. Андрій підштовхує акторів робити так, ніби це ти сам вигадав. Лише геніальні режисери так уміють.

Голубку грає студентка Київського університету театру, кіно і телебачення 20-річна Валерія Ходос. Вона вчиться на курсі Станіслава Мойсеєва, художнього керівника Молодого театру.

Після Києва Андрій Бакіров поїхав до Харкова. Там у театрі ім. Шевченка він ставить "Просту історію" Марії Ладо.

Зараз ви читаєте новину «Тамара Яценко у "Голубці" зіграла себе саму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути