середа, 09 травня 2007 14:14

Сьогодні починається "Євробачення"

Автор: фото: REUTERS
  Український представник на ”Євробаченні” Вєрка Сердючка і данський — Пітер Андерсен — зустрілися в залі ”Хартвелл Арена” у столиці Фінляндії Гельсінкі
Український представник на ”Євробаченні” Вєрка Сердючка і данський — Пітер Андерсен — зустрілися в залі ”Хартвелл Арена” у столиці Фінляндії Гельсінкі

Сьогодні в концертній залі "Хартвелл Арена" у столиці Фінляндії Гельсінкі починається 52-й пісенний конкурс "Євробачення". Змагатимуться представники 28 країн. Із них 10 пройдуть у фінал. Від України поїхав 33-річний Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки. Торік представниця України Тіна Кароль увійшла в десятку фіналістів, тому Сердючка братиме участь одразу у фіналі. Данилко вже три дні живе у Фінляндії, у п"ятизірковому готелі "Скандик Марскі". Один номер там коштує до 130 євро.

8 травня Україна, Росія та Білорусь влаштували слов"янську вечірку в Гельсінкі. Сердючка пригощала гостей салом і горілкою. Російська група "Серебро" виставила ікру. А білоруський співак Дмитро Колдун, якого продюсує Філіп Кіркоров, — тисячу літрів горілки "Біла Русь". Напій був у глиняних літрових пляшках у формі фігури Колдуна. А ще — шоколадні цукерки "Магічна скриня Колдуна" з горілчаною начинкою.

У Фінляндії, де діє заборона на спиртне, таке гуляння викликало ажіотаж. До того зірки кілька годин репетирували в концертній залі "Хартвелл Арена". У коридорі випадково зустрілися Вєрка Сердючка і данський трансвестит Пітер Андерсен, що виступає під псевдонімом "Ді К"ю". Пітер хотів минути Сердючку. Але актриса Інна Білоконь, що грає маму Сердючки, закричала на всю залу: "Сонечко, ходи обніматься!". І Пітер, силувано всміхаючись, поцілувався з мамою Сердючки, а потім і з самою Вєркою.

— У Вєрки Сердючки конкурентів майже нема, — впевнений 39-річний Роман Калин із гурту "Ґринджоли". 2005-го він із піснею  "Разом нас багато" зайняв 16 місце. — Хіба швейцарець "ДіДжей БоБо". Адже він видає диски по всьому світу, скрізь дає концерти, крутить кліпи. Люди його знають.

Родзинкою сьогоднішнього півфіналу буде пісня данського трансвестита Пітера Андерсена "Драма Квін". Він соліст групи "Увімкніть Тіну", яка пародіює співачку Тіну Тернер. Андерсен виступає з накладними, як у Вєрки Сердючки, грудьми, на високих підборах, із боа та яскравим макіяжем. Співак часто пародіює "Євробачення".

Десять країн посилають рокерів

— Пройду у фінал, — упевнений трансвестит. — Одягну похоронне вбрання і заспіваю на поминках "Євробачення".

Вихід Андерсена у фінал загрожуватиме виступові української Вєрки Сердючки, яку британські газети назвали "жирним трансвеститом, загорнутим у фольгу".

Десять країн на цьогорічний конкурс посилають рокерів. Естонська рокерка Герлі Падар брала участь в естонських "Танцях із зірками" і зайняла друге місце. Тепер співачка жартує:

— Народ мене вибрав на "Євробачення", бо пожалів через друге місце у "Танцях".

— Вона думає, що за інерцією виберуть рокерів, — пояснює Роман Калин. — Адже торік переміг рок. Але це не спрацює. На "Євробаченні" у Києві багато співаків наслідували Руслану — і провалилися.

Грузинська співачка Софо Халваши співатиме в сукні у формі троянди — натяк на трояндову революцію в Грузії 2004-го. Із нею виступатимуть танцюристи балету "Сухішвілі-Рамішвілі". Вони виступали на знаменитій сцені "Ла Скала" в Італії, де їх викликали на біс 14 разів.

Ізраїльська група "Чайні пакетики", можливо, вийде на сцену без одягу. Єврей у кепці, штанах кольору хакі та в окулярах співає англійською, французькою та на івриті пісню "Натисни кнопку". У ній є слова: "Божевільні правителі. Вони натиснуть кнопку, і світові капут. А я ще хочу бачити, як ростуть квіточки". Ця пісня дуже обурила іранців. Вони впевнені, що євреї співають про їхнього президента Махмуда Ахмадінеджада. Щоб залагодити конфлікт, фінські режисери пропонували ізраїльтянам трохи змінити пісню.

— Тоді ми не будемо виступати, — заявив вокаліст групи "Тіпекс" Кобі Оз. — Або, — пригрозив, — вийдемо на сцену голі!

Фінал "Євробачення" пройде 12 травня. Окрім Вєрки Сердючки, там виступатимуть ще 23 учасники.

Білорус Дмитро Колдун співатиме пісню на слова Філіпа Кіркорова "Work Your Magic". Кіркоров уже на генеральній репетиції в Гельсінкі встиг побитися. В танцюриста з підтанцьовки Колдуна піднялася температура. Голова білоруської делегації Юрій Азарьонок не дав грошей на авто, щоб відвезти хворого до лікарні. Кіркоров розлютився через це.

— Ти мені не указ! — спочатку кричав Кіркоров, а потім ударив Азарьонка в обличчя. І викликав "швидку" за власні гроші.

Вокаліст шведської групи "Ковчег", бісексуал Ола Сало, вийде у піджаку з пір"я, накинутому на голе тіло. В кінці пісні він скине цей піджак і покаже наклеєне на грудях серце з фольги.

Румунська група "Тодомондо" співатиме пісню-речівку "Я тебе люблю" шістьма мовами світу. Всі артисти у шикарних костюмах, тільки куплет російською виконує товстий дядько у будьонівці та куфайці.

Вєрці Сердючці прогнозують п"яте місце

Найбільше ставок у Європі роблять на перемогу Сербії. На другому місці Швеція, на третьому — Білорусь. Вєрці Сердючці прогнозують місця із п"ятого по десяте. Про це заявляють в компанії "CFC Консалтінґ", яка 2005-го була партнером проведення "Євробачення" у Києві. Серед фаворитів також називають представників Мальти, Росії та Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні починається "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути