понеділок, 06 жовтня 2008 16:11

Сергієві Доценку подарували "Оскара"

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Співак Павло Зібров вітає композитора Сергія Доценка з 25-річчям творчої кар’єри. На вечірку він прийшов без дружини Марини. Вона підвернула палець на нозі, коли танцювала на весіллі сина
Співак Павло Зібров вітає композитора Сергія Доценка з 25-річчям творчої кар’єри. На вечірку він прийшов без дружини Марини. Вона підвернула палець на нозі, коли танцювала на весіллі сина

Минулого тижня у клубі "44" на Хрещатику композитор та гітарист 42-річний Сергій Доценко відзначив 25-річчя професійної діяльності.

 — Скільки живу на білому світі, стільки знаю Доценка, — вигукує 51-річний співак Павло Зібров. — Він хороший парєнь. Буває, приходять до нього молоді співаки і співачки, які не мають грошей, але хочуть співати. Він дає їм безвідсоткову розстрочку.

Зібров прийшов без дружини Марини.

— Вона підвернула пальчик. Ми сина женили (28 вересня в Іллінській церкві в Києві вінчався 28-річний син Марини Зібрової Олександр. — "ГПУ"). Марина перетанцювала на високих каблуках. Тепер у неї мікротріщина.

Зібров прийшов без подарунка.

— Не знаю, що йому дарувати. Квіти ж не принесу, — сміється. — Гітар у нього повно. На дні народження я дарую рубашки, туфлі.

До Зіброва підбігає Доценко в сірій сорочці. Обійнявшись, обоє позують на камери. Доценка кличуть до сусідньої зали на прес-конференцію. Музика грає голосно, ювіляра майже не чути.

— Я не претендую на звання кращого чи гіршого музиканта, але я чимало зробив у цій сфері, — перекрикує він шум. — Може, є хтось, хто робить це краще. Ну й добре, що такі люди є, — садить біля себе ведучого вечора, гітариста-віртуоза Сергія Чантурію.

— Вирішив відсвяткувати у вівторок, бо у вихідні артисти заробляють гроші, — запалює цигарку. — Коли я починав професійну діяльність, були лише співачка Руся — сестра Наташі Корольової, Софія Ротару, Алла Пугачова і Василь Зінчук. Ми намагалися змінити нашу музичну культуру. Тепер маємо багато молодих виконавців.

Озирається, запитує, чи не приїхала Ірина Білик.

Доценка просять пригадати курйозну ситуацію з творчого життя.

— Ми в принципі натурали, але якось у готелі жили з Доциком у одному номері. Після цього вирішили, що треба почати спільний проект, — відповідає замість нього Чантурія. Доценко регоче. — Часто жаримо з ним шашлик. Уже стомився його просити випустити власний альбом. Він співає так, що ах мама дорогая!

Він написав для мене геніальну пісню "Лавіна"

Доценко підбігає до столика, за яким сидять 23-річний Віталій Козловський і 42-річний Віктор Павлік. Обоє п"ють червоне вино.

— Він написав для мене геніальну пісню "Лавіна", — каже Козловський. — Те, що нині мені пропонує, красиве, але не моє. Не той настрій зараз. Пісні для мене пише подруга Оксана Корнєєва.

Співачка Ірина Білик, 38 років, приїжджає за півтори години. На вході скидає чорний плащ, підтягує чорну кофту з короткими рукавами. На ній зі страз викладено череп. Обіймається із Зібровим і Козловським.

— У компанії "Нова" я був музичним продюсером, — згадує Доценко, обіймаючи співачку. — Зробив для Іри альбом польською мовою. Цей диск треба було пере-класти українською. Цього, на жаль, не сталося. Пройшов якийсь час, і Бог сказав Ірі: "Повертайся до Сергія! Він той, хто тобі потрібен".

На сцену вискакує співак Василь Жадан, 34 роки.

— Доцик мріяв знятися в кіно. Він усім бреше, що в фільмі "Битва за Москву" грав убитого фашиста. Оце тобі, Серьожа, фашист із мечем, — дарує копію статуетки "Оскар" Американської кіноакадемії.

До зали забігає 38-річна співачка Марія Бурмака. Каже, що затрималася на репетиції. Готується до концерту в Києві.

— Доценко написав мені пісню "Люби". Я там між вітряків співаю, — із великої білої сумки дістає помаду, на ходу підмальовує губи. — Сьогодні заспіваю її йому в подарунок.

Павлік на сцені виконує пісню "Уві сні відлітаю". Він у жовто-синій спортивній куртці з написом "Юкрейн".

— Напевно, украв її на "Битві патріотів", — сміються дівчата за барною стійкою.

На сцену вискакує співак Лері Вінн, 45 років. Підспівує Павліку. Доценко танцює, стоячи на стільці.

Зараз ви читаєте новину «Сергієві Доценку подарували "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути