пʼятниця, 25 липня 2008 17:32

Сергій Лєтов напише книжку про брата

  У 1998–2003 роках Сергій Лєтов разом із молодшим братом Єгором грав у панк-гурті ”Гражданская оборона”
У 1998–2003 роках Сергій Лєтов разом із молодшим братом Єгором грав у панк-гурті ”Гражданская оборона”

Зустріч із російським джазовим саксофоністом 51-річним Сергієм Лєтовим відбулася в клубі "Підвал" Києво-Могилянської академії.

Він — учасник легендарної групи Сергія Курьохіна "Поп-механіка". Виступав і записувався також із гуртами "Акваріум", "Аліса", "ДДТ". Засновник саксофонного тріо "Три О". Автор музики для театральних постановок, кіно.

— Я не хотів би про це зараз говорити, мені нелегко, — ухиляється від запитань про молодшого брата — лідера омської панк-групи "Гражданская оборона" Єгора Лєтова: той помер в лютому цього року. — Брат був непростою людиною. У дитинстві багато хворів, тому йому багато чого прощалося. Виріс із нелегким характером. Буду писати книжку про нього.

Сергій Лєтов говорить, що в Києві проїздом.

— Просто був у Львові у свого друга саксофоніста Юрія Яремчука. У нас із ним колись був проект із покійним київським гітаристом Олександром Нестеревим "Был ли Ленин во Львове?".

Перед музичною частиною вечора показали три фільми, музику до яких написав Сергій Лєтов. А в стрічці "Час — майбутній, числівник — множина" київського режисера Юрія Зморовича він зі старшою донькою Діаною зіграли ролі Дедала й Ікара.

— У кіно я не так багато знімався, як хотілося, — продовжує Лєтов. — У театрі в основному пропонують ролі божевільних. Як музикант я зараз граю власну музику в двох виставах. У театрі-студії "Человек" у спектаклі "Між нами" і на Таганці в постановці Юрія Любимова "Марат і маркіз де Сад". Зовсім нещодавно зіграв провидця Тересія в "Антигоні" Софокла. Тепер я знаю, куди треба посилати звук, коли говорю у великому залі, аби всім було чути. Разом зі мною в театрі вирішила спробувати чемпіонка світу з фігурного катання Ірина Слуцька, вона зіграла Антигону.

Завжди намагався тим, чим я займаюся, передусім зацікавити себе, — додає. — Колись займався радянським шатлом "Буран". Як учений-хімік винайшов теплове покриття космічного корабля, систему ремонту керамічних плиток поверхні шатлу. Аварії американських шатлів пов"язані з тим, що вони не мали такої системи, а наш "Буран" декілька разів успішно літав у космос. Зараз я люблю комп"ютер "Макінтош". Але головна моя справа — музика, обожнюю імпровізувати на саксофоні. Маю надію цього року побачить світ моя книжка есе "Кандидат у Будди".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Лєтов напише книжку про брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути