вівторок, 02 липня 2019 00:30

Село заслуговує на пам'ять і допомогу, а не на руйнування і забуття

Автор: EUROPEANFILMAWARDS.EU
  Італійський актор Адріано Тардіоло виконує головну роль селянина у фільмі “Щасливий Лазар”. Його подругу, служницю Антонію грає сестра режисерки Альба Рорвахер. Стрічку покажуть на фестивалі ”Тиждень швейцарського кіно”
Італійський актор Адріано Тардіоло виконує головну роль селянина у фільмі “Щасливий Лазар”. Його подругу, служницю Антонію грає сестра режисерки Альба Рорвахер. Стрічку покажуть на фестивалі ”Тиждень швейцарського кіно”

Чотири фільми покажуть на фестивалі "Тиждень швейцарського кіно" у столичному кінотеатрі "Жовтень" 4–7 липня.

Головна прем'єра — драма "Щасливий Лазар" італійської режисерки 37-річної Аліче Рорвахер. Дія відбувається у вигаданому селищі Інвіолата. Його жителі не знають, що кріпацтво давно скасували, працюють на тютюновій плантації, що належить маркізі.

— Головний герой дивакуватий, але чистий і щирий селянин Лазар, — каже кінокритикиня Карина Сєчина, 25 років. — Допомагає іншим, навіть якщо це шкодить йому.

Стрічка показує, що село заслуговує на пам'ять і допомогу, а не на руйнування і забуття.

— "Щасливий Лазар" отримав приз за найкращий сценарій на 71-му Каннському кінофестивалі, — говорить засновник і керівник кінокомпанії "Артхаус Трафік" Денис Іванов, 40 років. — Це один із тих фільмів, що залишаються в історії.

Стрічка спільного виробництва Швейцарії, Італії, Франції та Німеччини.

Окрім "Лазаря", до програми заходу відібрали драму "За вітром" — про молоду пару, що переїжджає з міста у гори.

Фільм "Невинний" розповідає про жінку, яка зустрічає колишнього коханця, що виходить із в'язниці.

У мелодрамі "Мрія Катріни" головна героїня закохується в найкращого друга свого хлопця. За сюжетом, обидва чоловіки потрапляють в автокатастрофу. Один втрачає голову, інший — тіло. Завдяки трансплантації стають однією людиною й повертаються до жінки.

Фестиваль швейцарського кіно в Україні проводять щороку з 2017-го.

Кінотеатр закрили

Цьогорічний "Тиждень швейцарського кіно" перенесли із кінотеатру "Київ". Це головний кінофестивальний центр столиці. Фільми демоструватимуть у кінотеатрі "Жовтень". 20 років "Києвом" керувала компанія "Культурний центр". Міська влада змінила орендаря і закрила будівлю на інвентаризацію. Новий орендар — компанія "Сінема-Центр".

Представники міськадміністрації зайшли в будівлю з допомогою муніципальної охорони, зупинили роботу кінотеатру і закрили вхід. У "Культурному центрі" заявили, що сталося рейдерське захоплення.

Нинішній орендар не брав участі в конкурсі на управління кінотеатром, результатів не визнав і подав на КМДА в суд. Наполягає, що за умовами договору мав першочергове право продовжити його термін дії.

Кажуть, новий орендар підніме ціни на квитки і змінить репертуарну політику.

— Є й інші побоювання, — говорить організатор Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Кирило Марікуца, 28 років. — Перш за все, що "Київ" перестане бути центром фестивального життя, навіть якщо це прописано в договорі. Некомерційне кіно можуть показувати в ранкові й денні сеанси або в малих залах.

Це останній немережевий кінотеатр у центрі міста. Може, "Сінема-Сіті" все зробить круто. А може, "Київ" зникне, як кінотеатр "Зоряний" і "Кінопанорама".

Зараз ви читаєте новину «Село заслуговує на пам'ять і допомогу, а не на руйнування і забуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути