четвер, 25 червня 2020 06:16

Роман нобелівського лауреата вийде українською мовою

Роман нобелівського лауреата вийде українською мовою
Кадзуо Ішіґуро випустить фантастичний роман "Клара і сонце" - свій перший твір після отримання Нобелівської премії з літератури. Фото: facebook.com

Британський письменник японського походження 65-річний Кадзуо Ішіґуро анонсував свій восьмий роман "Клара і сонце". Головна героїня — робот Клара — мріє знайти власника. З вітрини магазину спостерігає за людьми, які заходять поглянути на товари або йдуть вулицею. Сподівається, що незабаром хтось купить її. Клару попереджають, що не варто надто довіряти людським обіцянкам.

Ішіґуро каже, що це твір про сучасний мінливий світ, людське серце і про те, що означає любити. Це перша книжка письменника після Нобелівської премії з літератури. ­Отримав її 2017 року.

Роман вийде в березні 2021-го у Великій Британії, США та Канаді. А згодом — українською мовою у "Видавництві Старого Лева".

— Усі твори Кадзуо абсолютно різні, — каже літературний критик Юрій Володарський, 55 років. — Він завжди готує сюрприз. Попередній роман "Похований велетень" 2015 року був стилізований під англійську середньовічну баладу.

Зараз ви читаєте новину «Роман нобелівського лауреата вийде українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути