Ексклюзиви
неділя, 05 листопада 2006 15:00

Путін любить пісню "Два кольори"

Кубанський козачий хор виступив у київському палаці "Україна" минулого тижня. Колектив святкував 195-річчя. Іноді його називають "придворним хором" російського президента Володимира Путіна. Той часто запрошує хористів на свою державну дачу "Бочаров ручей" під Сочі.

— Путін зупиняється в дачі N1, а є ще дві. За нами висилає літак. Їдемо колективом із 20–30 осіб. Путін дуже любить українські пісні — "Два кольори" та "Ясени". Іноді підспівує лише губами, завжди аплодує, — розповідає перед концертом одна з танцівниць. — На фуршети не лишаємося — відспівали і поїхали. Дача — кам"яна махіна на два поверхи. Із вікон видно Чорне море. На другому поверсі Путін ставить столи і стільці з червоного дерева для фуршету. А на першому — кінозала і кімнати охоронців.

— Ще ми поздоровляли з днем народження екс-канслера Німеччини Герхарда Шредера та Бориса Єльцина, — додає чорнявий парубок. — У Санкт-Петербурзі виступали на саміті "великої вісімки". Але з політиками не спілкувалися.

Художній керівник хору, 68-річний Віктор Захарченко, — радник Путіна з питань культури. Каже, політикою теж цікавиться.

На Кубані живуть нащадки українських запорожців

— У конфлікті за півострів Тузла ми були за Росію. Я б хотів, щоб побудували міст між Тузлою і Росією.

68-річний посол Росії Віктор Черномирдін через помічника передав у палац "Україна" букет рожевих троянд і білих жоржин. Менший букет — від 56-річного прем"єр-міністра України Віктора Януковича — винесли на сцену перед концертом. Виступ хору почався гімном Кубані. Але люди не підвелися.

— Забули об"явити, що це гімн нашого краю, — шкодує Захарченко.

У коридорі перед дзеркалом хлопець-танцівник малює олівцем вуса.

— У хорі багато вусанів, — каже не відриваючись. — А я вусів не ношу, тому кожен раз малюю, — одягає синю черкеску і йде на сцену.

Костюми хористи шиють на Краснодарському комбінаті народного одягу. А червоно-чорні вишиванки замовляють у київської вишивальниці по 1700 грн. Одне вбрання коштує до тисячі доларів.

Біля входу на сцену прикріплений листок. Назви українських пісень на ньому записані російськими літерами.

— Це для артистів, що не розуміють української, — пояснює солістка Тетяна Бочтарьова, 43 роки. — Але таких у нас мало. Адже на Кубані живуть нащадки українських запорожців. По нашому — хохли, — каже українською з легким російським акцентом. — Ми не розмовляємо українською, а балакаємо: півслова — українське, пів — російське, — сміється. — Співаємо "Ніч яка місячна", "Стоїть гора високая". А про хіт "Я козачка твоя" Раїси Кириченко в нас кажуть, що це народна кубанська пісня.

За концерт у Києві кожен із 147 артистів отримав менш як 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Путін любить пісню "Два кольори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути