середа, 06 травня 2009 19:04

Петро Дмитриченко везе на "Слов"янський базар" дві пісні

Автор: фото з сайту www.image.tsn.ua
  Співачка  Наталія Могилевська разом з Петром Дмитриченком під час зйомок у телепроекті ”Шанс”. Хлопець був закоханий у неї, кілька місяців вони зустрічалися
Співачка Наталія Могилевська разом з Петром Дмитриченком під час зйомок у телепроекті ”Шанс”. Хлопець був закоханий у неї, кілька місяців вони зустрічалися

10-річні Алексанян Андранік і Вікторія Литвинчук із Хмельницького та Петро Дмитриченко, 28 років, із міста Ровеньки на Луганщині представлятимуть Україну на XVIII фестивалі "Слов"янський базар". Конкурс відбудеться 10–16 червня у Вітебську, Білорусь. Змагатимуться виконавці з 18 країн.

— Із таким вокалом гріх засиджуватися за лаштунками. У Петрові Дмитриченку є щось, що чіпляє, — каже член журі, продюсер 29-річний Дмитро Клімашенко.

Він написав для Петра пісню "Збережи мене". Другу композицію — "Божеволію"— співак створив сам для телепроекту "Шанс". Присвятив її продюсерці й співачці 34-річній Наталії Могилевській, в яку був закоханий. Петро переміг на "Шансі", глядачі віддали за нього 160 тис. голосів.

Він кілька місяців зустрічався із Могилевською. Потім повернувся до Луганська, викладає у місцевому педуніверситеті вокал. 100 тис. грн, належних йому як переможцеві "Шансу", не отримав. Пояснює, що генпродюсер Ігор Кондратюк видає гроші частинами.

2007-го Дмитриченка відрахували зі столичного університету культури.

— Зателефонував завкафедрою Віктор Шпортько. Каже: "Тебе вигнали за прогули". А я йому: "От і класно". У Луганському педуніверситеті рівень викладання вищий.

Петро народився у Ровеньках. Рік працював підземним електрослюсарем у шахті ім. Фрунзе.

— Після зміни виходив нагору й співав у ресторані "Донбас". Виступав і на 60-тисячних стадіонах. "Шанс" нічого мені не дав: як брав чотири октави — так і беру. Позавчора телефонує моя викладачка вокалу Лілія Григорівна. Каже: "Петька, моя півторарічна онука зафанатіла, співає твої пісні на всю хату". І моя 80-річна бабуся любить їх слухати.

— Звісно, краще було б узяти участь у Євробаченні. Але й "Слов"янський базар" непогано, — додає Дмитриченко.

Українці перемагали п"ять разів

1992-го на "Слов"янському базарі" переміг Олекса Берест. Він видав альбом "Моєму серцю волю дай", згодом зник з естради. 1993-го гран-прі виборола Таїсія Повалій. 1994-го Олександр Пономарьов із піснею "З ранку до ночі" став другим. 1996-го Руслана з піснею "Дикі гуси" взяла гран-прі. 2007-го гран-прі вручили Наталі Краснянській із міста Южноукраїнськ на Миколаївщині за пісню "Тільки з тобою".

Зараз ви читаєте новину «Петро Дмитриченко везе на "Слов"янський базар" дві пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути