четвер, 11 березня 2021 00:06

Переміг фільм про вчительку, яку звільнили за відео в інтернеті

Автор: DEADLINE.COM
  Румунський актор Никодим Унгуряну (в центрі) у фільмі ”Невдалий трах, або Шалене порно” грає батька школяра з Бухареста. Організовує зібрання у внутрішньому дворику навчального закладу. Вимагає відсторонити від роботи вчительку, чиє інтимне відео потрапило в мережу, за сюжетом
Румунський актор Никодим Унгуряну (в центрі) у фільмі ”Невдалий трах, або Шалене порно” грає батька школяра з Бухареста. Організовує зібрання у внутрішньому дворику навчального закладу. Вимагає відсторонити від роботи вчительку, чиє інтимне відео потрапило в мережу, за сюжетом

Учні бухарестської школи на сайті для дорослих впізнають учительку історії. Вона — головна героїня трагікомедії "Невдалий трах, або Шалене порно" румунського режисера Раду Жуде, 43 роки. Отримав "Золотого ведмедя" за найкращий фільм на 71-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Приватне відео подружжя в мережу виклав майстер, який лагодив комп'ютер. Колеги та батьки учнів звинувачують педагога в непорядній поведінці. Одна матір запитує: "Уяви собі, як це відео вплинуло на психіку моєї дитини?" Вчительку звільняють, за ­сюжетом.

— Кіно серйозне й комічне водночас, — каже кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський, 46 років. — Не просто узагальнює реальність, а вказує на її проблеми. Консервативність, несучасність суспільства. Досі засилля комуністичних ідей у Румунії. Персонажі смішні недолугістю, коли серйозно обговорюють, як посміла жінка зафільмувати свій секс.

Це єдина картина фестивалю, в якій герої ходять у масках. Рідкість у кіно, попри пандемію.

Гранпрі вручили драмі "Колесо фортуни і фантазія" японця Рюсуке Хамагуті, 42 роки. Стрічка складається з трьох історій про стосунки.

Приз журі присудили 3,5-годинній документальній стрічці "Містер Бахман і його клас" німкені Марії Шпет, 54 роки. Майже рік знімала процес навчання шестикласників у школі промислового містечка. Вчитель працює з дітьми іммігрантів — підлітками різних народів і віросповідань. Обговорює з ними сучасні проблеми, мову, батьківщину, вчить співати.

Найкращим режисером визнали угорця 41-річного Денеса Наґі. Дія фільму "Природне світло" відбувається 1943-го в Росії. Угорські війська, які під час Другої світової воювали на боці нацистів, вишукують партизанів.

Нагороду за найкращу роль отримала німецька акторка Марен Еґґерт, 47 років. У комедії "Я твій чоловік" зіграла самотню працівницю берлінського музею стародавнього мистецтва. Заводить робота-партнера. Запрограмований зробити господарку щасливою.

В основній конкурсній програмі показали 15 фільмів.

— Цьогорічний Берлінале — велике і вартісне кінематографічне явище, — продовжує Підгора-Гвяздовський. — Від більшості стрічок можна було отримати задоволення. Таке буває не завжди. Це не просто збірка картин, що представляють світову кіногеографію. Один із небагатьох фестивалів, який має тему — права людини на всіх періодах її життя.

Українську драму "Стоп-Земля" не відзначили, але кіно достойне. Досягає амбітної задачі — адекватно показати світ підлітків. У певному розумінні — це вже перемога.

Зараз ви читаєте новину «Переміг фільм про вчительку, яку звільнили за відео в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути