вівторок, 22 травня 2007 16:56

Олександра Мариніна відвідала виставу Миколаївського театру

49-річна авторка детективів про Каменську Олександра Мариніна (справжнє ім"я Марина Алексєєва. — "ГПУ") приїхала на виставу Миколаївського російського драмтеатру.

— Випадково прочитала в Інтернеті, що мою п"єсу "Ну, ребята, вы попали!" уже два роки грають у місцевому театрі. Спочатку не повірила. А виявилося, правда. Мене це так приголомшило, що вирішила подивитися, — зізналася Мариніна на прес-конференції у Миколаєві.

До України письменниця прилетіла літаком. В Одесі для неї та її літературного агента видавництво "Ексмо" винайняло двокімнатну квартиру. Мариніна — колишня львів"янка. Її батьки-юристи знайшли кращу роботу й виїхали до Пітера, а потім оселилися в Москві. 2002-го Мариніна написала дві комедійні п"єси. Дотепер їх не ставили в жодному театрі.

У виставі грає чотири особи. Чоловік молодої москвички  перебуває при смерті в лікарні. Його душа виривається з тіла й прилітає додому. А там дві дружини — колишня й теперішня. Остання, до того ж, із коханцем. Головний герой дізнається, що ці люди отруїли його горілкою. Він слухає, як убивці ділять його гроші.

Авторці вистава сподобалася.

— Бо ми не втручалися в її текст, — пояснює директор театру Микола Кравченко, 53 роки. — Ми ж не Андрій Жолдак, після якого присутність автора взагалі не помітна. Ми змінили лише кінцівку. Виявляється, коли два роки тому писали сценарій п"єси, режисеру Петрові Бойку до рук потрапила бракована книга Мариніної. У ній забули надрукувати останню сторінку з одним абзацом. Там — уся інтрига роману.

Мариніна пообіцяла прислати повний варіант п"єси для Миколаївського театру.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Мариніна відвідала виставу Миколаївського театру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути