Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 20:10

Олександр Мілов робить скульптури зі скотчу

"Коли холодно, малюю градусники, коли гаряче — вентилятори", — каже одеська художниця 23-річна Ольга Брюзгіна на відкритті виставки "Таке, як є" в столичному Музеї сучасного образотворчого мистецтва.

Крім Брюзгіної, роботи виставили одеські художники Анастасія Кириліна та Олександр Мілов.

Експонують картини "Гасова лампа", "Вентилятор", "Праска", "Телефон Міліція", "Кубик Рубик", "Прищіпки".

— Я малюю речі побуту, але у Київ привезла полотна з одягом, щоб Настю підтримати. Вона створила картини з кедами, а я з чоботами, — Брюзгіна показує полотна "Черевики-мої", "Сумка-Такса", "Чоботи-мої". — Это любимые шмотки, — переходить на російську. — Он мої чоботи, які лежали в прихожій, сумка, з якою приїхала. Якщо мені сподобалися чиїсь черевики, прошу людей зайти на півгодинки в  майстерню або просто посидіти на місці. Й малюю.

Торік за $17 тис. Ольга продала картину, на якій зобразила дві великі кнопки.

Зо два десятки людей обступили скульптури зі скотчу 30-річного Олександра Мілова.

— Якось віз друзям із Праги ящик пива "Козел", — розповідає він. — Через вагу сумка порвалася. Обмотав її скотчем. Удома сумку вирізав, і скотч у формі сумки залишив. Покликав друга, обмотав його скотчем, теж вирізав. Коли обмотую комусь скотчем голову, одягаю поліетиленовий пакет, щоб не пообривати брови й вії. Вирізаючи голову, боюся перерізати сонну артерію. Макетним ножем для паперу вести по людському тілу небезпечно.

Мілов 14 років учився на художника в Греківському художньому училищі на Одещині. Диплома не отримав.

Коли обмотую комусь скотчем голову, одягаю поліетиленовий пакет, щоб не пообривати брови й вії

— Про мене в Одесі дурна слава ходить: я або ні хрена не зроблю, або зроблю на славу, — смикає бороду. — Коли настає фінансова криза, займаюся дизайном приміщень.

Рами для картин "ВанГоги" і "Кеди Лізи" художниця Анастасія Кириліна, 27 років, виготовила з кольорових шнурівок для кедів.

— Пара взуття — це парність відносин, — підходить вона до  намальованих зелених кедів на картині "Кеди Марти". — У кожної людини має бути друга половинка, яка буде її розуміти. Так і кожен кед має свою половинку — кеду.

Хлопець у чорній шкірянці дарує Кириліній квіти. Художниця зупиняється біля картини "Годувальник". На ній зображений темно-синій автомобіль, що везе коричневу валізу.

— Машини — це портрети мужчин. Їхній характер, темперамент. Тілобудову передаю через деталі автомобіля. Деякі знайомі на них впізнають себе. Я нікому не зізнаюся, де хто, — показує на полотно з маленькою синьою машиною з номерами "Izetta". Кого з жінок зобразила, не розповідає.

Жінка в зеленій атласній блузі з короткими рукавами зупиняється біля картини з двома голубими прищіпками.

— "Стабільність", — читає вголос назву картини, фотографує її з різних боків. Запитує, скільки коштує полотно. Їй кажуть, що після виставки картину можна буде купити за 2–3 тисячі доларів.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мілов робить скульптури зі скотчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути