Ексклюзиви
четвер, 04 травня 2006 19:47

"Незаміжня, маю п"ятьох дітей, з них троє — кольорові"

  Кетрін Гепберн закінчила коледж із дипломами з історії та філософії
Кетрін Гепберн закінчила коледж із дипломами з історії та філософії

На 12 травня припадає майже ювілей, 99 років від народження Кетрін Гепберн. Вона — одна з найбільших легенд світового кіно. У списку Американського кіноінституту 1999 року (50 Greatest Movie Legends) Гепберн отримала перший номер.

Кетрін була унікальним явищем для Голлівуда 30-х років. Там переважали порожньоголові красуні, а Гепберн була незалежною та інтелігентною, з незвичайною вродою: руда, у ластовинні та з великими вилицями. Її перший вихід на Бродвеї — стрибок з п"яти метрів на сцену — шокував глядачів. Її поведінка — ходила містом у споднях, дивувала своїми ідеями, прибирала невимушені пози та їздила "ролс-ройсом" з власним шофером — шокувала пресу і колег. Вона запровадила новий стиль життя кінозірок.

Кетрін Готон Гепберн народилася 1907 року в Гартфорді, штат Коннектикут. Батько її був лікарем, мати — суфражисткою. Перш ніж дівчина вирушила здобувати Нью-Йорк, вона отримала добру освіту: закінчила коледж із дипломами з історії та філософії. Після перших сценічних успіхів 22-річною Гепберн зацікавився Голлівуд. Кетрін назвала якусь запаморочливу суму, і... компанія "РКО" погодилася на її умови. А вже за третю роль у "Вранішній перемозі" (Morning Glory, 1933) Гепберн отримала свого першого "Оскара". Згодом за багаторічну кар"єру, яку вона завершила 1994 року, акторка здобула ще три нагороди Американської кіноакадемії за головні ролі (з 12 номінацій). Це абсолютний рекорд, який навряд чи буде перевершено.

Їхнє кохання тривало 37 років

За чотири роки до початку кінокар"єри, у 1928-му, Кетрін вийшла заміж за молодого торговця Ладлоу Оґдена Сміта. Через 14 років вони розлучилися. Але на запитання журналістів Гепберн любила відповідати, що ніколи не була заміжньою, проте має п"ятьох дітей, із них трьох — кольорових. Хоча насправді акторка так і залишилася бездітною. Після нетривалого роману з мільйонером Говардом Г"юзом Кетрін на зйомках познайомилася з тодішньою зіркою Голлівуда Спенсером Трейсі. Він мав 41 рік, вона — неповні 32. Обоє були відомі як люди зі складними, невживчивими характерами. Обоє і прагнули, і боялися цієї співпраці. Колись Трейсі запитали, з ким він найбільше боїться працювати. Актор відповів: з Гретою Гарбо. Гепберн приятелювала з легендарною шведкою та була її партнеркою з гри в теніс.

Розповідають, що під час першої зустрічі Кетрін, зріст якої становив 171 см, сказала Спенсерові Трейсі (зріст — 175 см): "Боюся, що я надто висока для пана". На що той відповів: "Це не ваш головний біль, я "підріжу" пані до своїх розмірів".

Їхній екранний роман переріс у кохання, яке тривало 37 років, аж до смерті Спенсера в 1967-му. Вони так і не побралися, адже ірландець за походженням і ревний католик Трейсі не міг розлучитися з дружиною. Кетрін навіть не було на похороні Спенсера: її відсутність впадала у вічі, але ще більше здивувала б її присутність. Вона зробила візит співчуття пані Трейсі, а потім виїхала до своєї родини в Коннектикут.

Попереду в 60-річної Кетрін залишалося 34 роки життя. З них майже чверть віку вона активно працювала в кіно і театрі. Померла Гепберн 26 червня 2003 року.

Зараз ви читаєте новину «"Незаміжня, маю п"ятьох дітей, з них троє — кольорові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути