пʼятниця, 22 грудня 2017 05:45

Наймолодшому кореспонденту телеканалу "ВІККА" сім років

Автор: ТРК Вікка
  Гурток ”Юних кореспондентів” організували 2003-го. Цього року діти підготували сюжети на дорослі теми — ремонт мосту через Дніпро, встановлення стели ”Я люблю Черкаси”
Гурток ”Юних кореспондентів” організували 2003-го. Цього року діти підготували сюжети на дорослі теми — ремонт мосту через Дніпро, встановлення стели ”Я люблю Черкаси”

У телекомпанії "ВІККА започаткували новий проект — "Молодіжне інформаційне агентство". Програму повністю готують черкаські школярі та студенти університету.

— В ефір "Молодіжне інформаційне агентство" виходить у перший четвер кожного місяця, — розповідає головний редактор телеканалу "ВІККА" Юлія Кропива. — Готуємо програму разом із гуртком "Юні кореспонденти" із міського центру дитячої та юнацької творчості. Діти ­узгоджують теми, самі знімають сюжети, монтують. У студії телеканалу записуємо дикторів. Найменшим журналістам — 7 років, найстаршим — 16. Беруться за серйозні дорослі теми. Показують їх очима дітей.

— У першому випуску виклали своє бачення установки стели "Я люблю Черкаси", — продовжує Юлія Кропива. — Підготували цікавий репортаж про ремонт мосту через Дніпро та пов'язані з ним труднощі. Провели експеримент: "Чи можна прохарчуватися в школі за 20 гривень?" Діти самі шукають теми сюжетів, готують синхрони, записують стендапи. Усе серйозно. Сказати, що це їм подобається — нічого не сказати.

Гурток "Юні кореспонденти" існує з 2003 року.

— Постійно шукаю нові й цікаві для дітей форми та методи роботи. Проект дає можливість підліткам відчути себе справжніми журналістами, — говорить керівник гуртка Надія Чередник.

— Вирішила зателефонувати на телеканал "ВІККА" з ідеєю та пропозицією співпраці. Ідею підтримали, але потрібен був оператор. Звернулася до університету імені Богдана Хмельницького. Тепер студентка четвертого курсу Марина Сухенко працює з нами. Вихованці гуртка зрозуміли, що робота тележурналіста не така вже й легка — домовся про зйомку, напиши тексти, відзніми, передивися відзнятий матеріал, розкадруй, начитай.

В ефір вийшли вже два випуски "Молодіжного інформаційного агентства". У кожній програмі є сім-вісім сюжетів.

Оператор Марина Сухенко стверджує, що ніхто із дорослих не поставився зверхньо до юних журналістів.

— Діти у нас працюють різні. З молодшими треба пововтузитися, старші почуваються справжніми профі. Це неймовірний емоційний заряд для них, — розповідає оператор Марина Сухенко. — Ніхто з дорослих нам не відмовив в інтерв'ю. Серйозно відповідають на всі запитання. Дехто з наших вихованців уже замислюється над кар'єрою професійного журналіста. Але більшість — не визначилися. В одинадцятикласників зараз важкий період вибору майбутньої професії. Вони з однаковою відповідальністю йдуть і на зйомки передачі, й на олімпіаду з хімії.

— Ми звикли до того, що дорослі вчать дітей, — каже Генеральний директор ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІККА" Юлія Погостинська. — Але після виходу програми новин "Молодіжного інформаційого агентства" дорослі побачили, що можна дечому повчитися в школярів. Їхня програма — цікава, своєрідна. Діти — це завжди позитив, їхніми вустами промовляє істина.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшому кореспонденту телеканалу "ВІККА" сім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути