середа, 30 червня 2010 05:00

Найдорожчі мотанки з льону коштують 500 гривень
6

Дизайнер Діана Дорожкіна з директором ”Аукціонного дому Крилова” Олександром Криловим на міжнародному салоні авторської ляльки в столичному ”Мистецькому арсеналі”. Олександр тримає іграшкового футболіста Андрія Шевченка. У Діани Дорожкіної в руках перша л
Фото: фото: Андрій ШМАТОВ
Лялька актора Богдана Ступки в образі гетьмана Богдана Хмельницького. Його він зіграв у польській стрічці ”Вогнем і мечем”
Лялька ”Джулія” схожа на Юлію Тимошенко
Ляльки німкені Хідельгард Гюнцель коштують по 7 тисяч євро
На аукціоні салону найдорожче коштували ляльки знаменитостей. Серед них співачка Вєрка Сердючка

24 червня у столичному "Мистецькому арсеналі" відкрили міжнародний салон авторської ляльки. На вході зустрічають живі скульптури — Кармен, П"єро, Цезар. Сотня лялькарів із 12 країн світу привезли порцелянові, дерев"яні, текстильні, металеві іграшки.  Коштують вони від 100 до 30 тис. євро.

— Приїхали художники зі світовими іменами, — каже директор салону Антон Сазонов. — Наприклад, ляльки німкені Хідельгард Гюнцель є в найкращих музеях світу. Є автори з Америки, Голландії, Франції, Росії. Багато світових зірок не приїхали, бо ще погано знають Україну.

Киянка Леся Король найдешевшу ляльку продає за $1 тис.

— Використовую паперклей і лавінгдол. Вони самі запікаються на повітрі. Потім їх можна легко затирати, свердлити. Спочатку ліплю обличчя, руки і ноги, далі формую тіло. Одяг шию з шовку, оксамиту, старовинного мережива. Шукаю таке на блошиних ринках у бабусь. Оздоблюю вишивкою мікробісером. Ляльку можна робити місяць, рік чи більше. Потім продаю її на виставках у Москві, Санкт-Петербурзі. Мої ляльки купують колекціонери.

Свої іграшки показує магазин "Київський ведмедик". Він розташований у столиці на вул. Пушкінській.

— Плюшевий ведмедик нагадує немовля, тому їх люблять жінки. Коли притискають іграшку до себе, то вгамовують свої материнські інстинкти, — каже директор 34-річна Олена Кравченко. — У салон ми привезли двох відреставрованих радянських фабричних ведмежат. Нам приносять старі улюблені іграшки, ми їх латаємо, підбиваємо хутром. Коричневого знайшли на смітнику, реставрували, тепер живе у нас. Іншого купили в антикварній лавці за 2 гривні. Найдорожче ведмежа коштує 1600 гривень. Усередині воно фаянсове, зверху обшите мохером. Очі скляні, розмальовані вручну, тому виглядають дуже натурально. Дітям не рекомендовані іграшки тонкої ручної роботи. Тут багато дрібних деталей, які можуть відірватися. Дитина може їх ковтнути.

У кінці рядів сидить 53-річна Тетяна Лимаренко. Вона привезла ляльки-мотанки. До пенсії працювала вчителькою малювання.

— Ляльки-мотанки роблю принципово без швів, голку не використовую. Якщо треба оздобити спідницю стрічкою, приклеюю. Можу пошити тільки очіпок на голову. Буває, бачу на ярмарках у Пирогово прострочені, прошиті ляльки — це не лялька-мотанка, не оберіг. Їх ніколи не шили.

Найдорожчі мотанки з льону Тетяна продає по 500 грн.

На виставку прийшов екс-майор держохорони Микола Мельниченко, 44 роки. Замовляє дві глиняні трипільські статуетки. Довго спілкується з майстринями ляльок-мотанок. Київський дизайнер Діана Дорожкіна, 37 років, принесла ляльку, яку сама виготовила.

— Усі кажуть, що вона схожа на мене. Вона, як і я, любить шкіру та натуральне хутро. Одяг пошили зі шкіри крокодила, натуральної замші, прикрасили бісером.


Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі мотанки з льону коштують 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути