пʼятниця, 21 вересня 2012 00:30

На вулиці Сергія Кузьминського випасають кіз

Вулиця імені вокаліста рок-гурту "Брати Гадюкіни" Сергія Кузьминського, відомого як Кузя, з'явиться у райцентрі Мостиська на Львівщині. Відповідну ухвалу 2 жовтня планує міська рада.

— У "Гадюкіних" є пісня "Приїдь до мене у Мостиська", — розповідає депутат міськради Олег Макар, 37 років. — Це такий собі неофіційний гімн нашого міста, її знають напам'ять і старі й малі. На музиці "Гадів" виросло моє покоління. Вулиця Кузьминського дотепер не мала назви. Це дорога за містом, без будинків, тільки поле, де випасають кіз. Неподалік залізничний міст, який згадується у пісні. Після присвоєння назви будемо давати тут земельні ділянки для зведення приватних будинків. Родичі Кузі зраділи, коли дізналися про нашу ініціативу.

5 жовтня з нагоди відкриття вулиці на центральній площі Мостиськ відбудеться рок-концерт. Гурт "Брати Гадюкіни" створили 1988-го. Наступного року став лауреатом фестивалю "Червона рута". Сергій Кузьминський помер три роки тому від раку гортані. Чи бував у Мостиськах — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці Сергія Кузьминського випасають кіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути