Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 17:44

На Віденському балу заробили понад мільйон євро

Автор: фото: REUTERS/Hans Klaus Techt
  Оперний бал у Відні вперше відбувся 1877 року. Теперішній відлік ведуть із 1956-го — коли у Віденській опері відновили проведення головного балу країни
Оперний бал у Відні вперше відбувся 1877 року. Теперішній відлік ведуть із 1956-го — коли у Віденській опері відновили проведення головного балу країни

31 січня у Відні відбувся 52-й Оперний бал. Це найгучніший світський захід Австрії. У ньому бере участь уся політична та бізнесова еліта Австрії, діячі мистецтва та науки. Цьогоріч бал відвідало 5,5 тис. осіб. Вхідні квитки коштували 250 євро, а місце в ложі — 17 тис. євро.

Бал розпочався виступом балету. Через те, що 2008-го в Австрії відбудеться чемпіонат з футболу, танцювальну постановку зробили саме на цю тему. У центрі залу постелили зелений килим, який мав символізувати футбольне поле. 22 танцівники у спортивній формі зобразили в танці футбольний матч.

Потім виступив іспанський тенор Хосе Карерас, 61 рік.

— Ми запросили саме Хосе, бо він не лише чудовий виконавець, а ще й фанат футболу, — пояснив Йоганн Холендер, директор Віденської опери.

Торік на Віденському балі виступила російська оперна співачка Анна Нетребко. Цьогоріч вона теж відвідала захід, але вже не співала. Головним гостем став президент Австрії Хайнц Фішер.

Організатор світського заходу мільйонер 75-річний Річард Луґнер 16 років поспіль з"являється на Віденському балу в супроводі якоїсь відомої моделі або кіноактриси. Цього разу він прийшов зі стриптизеркою Дітою фон Тіз, колишньою дружиною рокера Мерліна Менсона. Вона виконала свій коронний номер — майже оголеною занурилася у величезний келих шампанського. Протягом вечора, аби відгородити від надмірної уваги фотографів, її постійно супроводжували поліцейські.

Усього на цьогорічному сезоні балів Австрія заробить 54 мільйони євро

Попередніми супутницями магната були Софі Лорен, Памела Андерсон, Періс Хілтон та Джеррі Холлівел.

Охороняли гостей 700 поліцейських. Із 19.00 до Опери підпускали лише учасників балу.

Прибутки від Віденського балу склали 1,1 млн євро. Усього на цьогорічному сезоні балів, що триває в Австрії протягом січня-лютого, держава заробить 54 млн євро.

Бали в Австрії почали проводити ще з першої половини ХІХ ст. Тоді у Відні протягом січня щовечора їх давали по 250. Організовували бали й місцева еліта, і прості люди. Відомі бали прачок та прибиральниць. До 1899 року найгучнішим заходом вважали "Придворний бал", який давав імператор Франц Йосиф. Але після смерті дружини імператриці Сісі він скасував цей захід. Відтоді найпрестижнішим балом став Оперний.

Зараз ви читаєте новину «На Віденському балу заробили понад мільйон євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути