четвер, 27 грудня 2007 15:54

На продовженні "Іронії долі" планують заробити 50 мільйонів доларів

  Надю-молодшу у фільмі ”Іронія долі. Продовження” зіграла донька співака Михайла Боярського Ліза, її матір Надю-старшу — польська акторка Барбара Брильська, Іполита — Юрій Яковлєв, Женю Лукашина — Андрій Мягков, його сина Костю — Костянтин Хабенський
Надю-молодшу у фільмі ”Іронія долі. Продовження” зіграла донька співака Михайла Боярського Ліза, її матір Надю-старшу — польська акторка Барбара Брильська, Іполита — Юрій Яковлєв, Женю Лукашина — Андрій Мягков, його сина Костю — Костянтин Хабенський

Продовження — сіквел-стрічки Ельдара Рязанова "Ирония судьбы, или С легким паром" вийшло на екрани минулими вихідними. Через 30 років у тій же квартирі зійшлися діти героїв рязановського фільму. Бо, за задумом авторів, у Наді та Жені стосунки не склалися. Вона повернулася до Іполита, а він — до Галі. На екрані та сама новорічна казка. Щоправда, надворі вже XXI ст.

Фільм "Іронія долі. Продовження" зняв режисер Тимур Бекмамбетов. Та без благословення Рязанова та його згоди стрічка ніколи не була би знята, зізнається продюсер картини Костянтин Ернст. Раз за разом у кадрі з"являються знайомі персонажі, щоправда, постарілі на кілька десятків років, — Надя у виконанні Барбари Брильської, Женя Лукашин (Андрій Мягков), Іполит (Юрій Яковлєв). Усі, крім Лії Ахеджакової — вона єдина відмовилася від зйомок. Сам Рязанов знову виступає лише в маленькому епізоді фільму, і знову в літаку.

Із молодих акторів задіяні Ліза Боярська — Надя-молодша, донька Наді та Іполита, Сергій Безруков — Іраклій, її наречений, і Костянтин Хабенський — Костя Лукашин, син Жені. Кажуть, нібито роль Наді-молодшої автори стрічки пропонували колишній киянці, американській акторці Мілі Йовович. Та, прочитавши сценарій, вона відмовилася.

Зйомки відбувалися у Празі протягом зими 2006 року. У знімальному павільйоні вибудували квартиру на 2000 кв. м — найбільшу декорацію в історії російського кіно. Бюджет стрічки — $5 млн.

Кінокритики уже охрестили нову стрічку "олів"є-блокбастером". Думки ж простих глядачів про новий фільм дуже різняться.

— Я ждала романтики, казки, — каже киянка 43-річна Тетяна Онишко. — І я таки побачила новорічне, веселе й яскраве кіно.

— Фільм жахливо невдалий! — невдоволена Галина Батюк, 50 років. — Не розумію, нащо братися за те, що краще вже не зробиш.

Завдяки потужній рекламі картини, комп"ютерній графіці та сузір"ю кінозірок творці стрічки хочуть зібрати із прокату $50 млн. Лише напередодні прем"єри квитків купили майже на $1 млн. Їх на передноворічні сеанси "Іронії долі. Продовження" в Києві вже майже неможливо дістати.


Брильська побилася з Тализіною


На зйомках фільму "Іронія долі. Продовження" у павільйоні празької кіностудії польська актриса Барбара Брильська, 66 років, побилася з російською акторкою Валентиною Тализіною, 72 роки. Та у стрічці Рязанова озвучувала героїню Брильської й зіграла її подругу.

Тализіна, проходячи повз Барбару, ніби ненароком штовхнула її. При цьому невинно дивилася вбік. Брильська накинулася на неї з кулаками. Розбороняла жінок знімальна група.

— Как только она меня не обзывала, — скаржиться Тализіна. — Но я старалась не реагировать. К примеру, я выучила песню Земфиры "Вороны-москвички", а она нет. Вот в ней г...но и взыграло. А знаете, почему она слова не выучила? Потому что каждое русское слово она пересчитывала на деньги: мол, я выучила — платите. Я же спела так, что мне на площадке три раза аплодировали. А Брыльска тут же сказала мне гадость.

— Потім вона телефонувала моєму агентові й вибачалася, — стверджує Брильська. — Зізнавалася, що випила.

З презентації фільму, що відбулася 20 грудня в московському кінотеатрі "Зоряний", Брильську, яка нібито любить російську горілку, виводили попід руки о 5-й ранку.

Галина ВАКАР

Зараз ви читаєте новину «На продовженні "Іронії долі" планують заробити 50 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути