четвер, 07 лютого 2008 18:04

На "Приборканні Ероса" роздавали тістечка у формі фалоса

"Думала, прийду й побачу купу голих хлопів, — розчарована 23-річна Катерина Якушева. — А тут тільки один".

— Зате який, — 20-річна Мар"яна Горлач іде до фотографій роботи Йоланти Клюсовської. — Мужика вона класного підібрала. Попа красіва.

Дівчата прийшли на виставку "Приборкання Ероса", що відкрилася у вівторок у львівській галереї "Зелена канапа". Одинадцять митців-жінок представили кілька десятків робіт на тему еротики — живопис, графіку, фото, кераміку.

"Зелена канапа" розташована у дзвіниці вежі вірменського собору у старому центрі Львова. Роботи виставлені у невеликій світлій кімнаті. У приміщенні тісно й душно. Присутніх пригощають кавою і роздають загорнуті в червоні серветки тістечка від кав"ярні "Світ кави". Чоловікам — у формі жіночої груді, жінкам — фалоса. Усередині буклетів про виставку вкладені флаєри-знижки на покупки в інтим-бутику "Полуничка".

Авторки робіт вишиковуються уздовж стіни для фотографії.

— Скажіть "сало", — командує фотограф.

— Краще вже "секс". Воно тут більше пасує, — сміється кураторка виставки 31-річна Іванка Войтович.

— Рівно рік тому ми проводили аналогічну виставку, — розповідає вона "ГПУ". — Показували еротичні роботи художників-чоловіків. Тоді й виникла ідея зробити ще одну виставку, аби показати погляд жінок. Можливо, наступного року зробимо спільний проект.

Чоловік Іванки 36-річний Олександр брав участь у торішній виставці.

— Чоловічий погляд на еротику більш передбачуваний, — вважає він. — В еротичному мистецтві штампом є зображення тіла. Не дивно, що чоловіки малюють оголених жінок. Але це зовсім не означає, що жінки почнуть малювати чоловіків.

— Я от думала, чи буде у нас на роботах хоча б один оголений чоловік. Один таки є, — сміючись додає Іванка.

27-річна Олена Онуфрів представила картину "Делікатне прання". На зеленому тлі намальовані деталі жіночої білизни, які сохнуть на мотузці. Поруч під стелею повісила справжні бюстгальтер і трусики.

У протилежному кутку зали стоїть стілець роботи керамістки Олі Пильник, 27 років. Сидіння має форму сідниць.

— Це справжній відбиток, — запевняє вона. — У гіпсову масу сідала натурниця. Потім виготовлялася форма, з якої і робилася кераміка. На чоловіках стілець ще не випробовувала. Мене витримує легко, — сміється.

На вікні лежить книга відгуків торішнього "Приборкання Ероса". "Чудова виставка! Прекрасні роботи, вічнохвилююча тема..." — написано білим фломастером на червоному папері акуратним почерком. Поруч кривенький запис: "Спілі вишеньки — дуже смачно".

Виставка в "Зеленій канапі" триватиме до 24 лютого. Вхід безплатний.

Зараз ви читаєте новину «На "Приборканні Ероса" роздавали тістечка у формі фалоса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути