середа, 17 вересня 2008 18:45

На "Молодість" запросили Еміра Кустуріцу

38-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість" розпочнеться в Києві 18 жовтня. У четвер у кінотеатрі "Київ" на вул. Червоноармійській, 19, покажуть фільми-переможці минулих років.

— На кінофестивалі буде на сто стрічок менше, ніж торік. 400 минулорічних фільмів — забагато для публіки й журі, — каже художній директор фестивалю Андрій Халпахчі, 57 років. — Стільки не показують навіть на Каннському чи Берлінському фестивалях.

Кінокартини обирали з-поміж тисячі стрічок.

— 2008-го не провели фестиваль документального кіно імені Лариси Роднянської. Тому частину документальних фільмів покажемо ми, — веде далі Халпахчі. — У програмі "Празька весна-68" демонструватимемо добірку кінотворів радянських та чеських очевидців подій 1968 року в Чехословаччині. У циклі "Кіно проти тоталітаризму" маємо роботи про загиблу російську журналістку Анну Політковську "Лист Анні". "Площа" — про події у Мінську під час виборів президента, а  "Світлана про Світлану" — про доньку Сталіна.

За головний приз змагатимуться 60 фільмів. Журі очолить 63-річний німецький режисер Віна Вендерс. Цьогоріч він головував на Венеціанському кінофестивалі. У журі працюватимуть мультиплікатор Степан Коваль, російська акторка Алла Демидова.

Поки не відомо, яка стрічка відкриє "Молодість". Імовірно — "Бруд і мудрість" Мадонни, головну роль в якій зіграв музикант Юджин ґудзь, емігрант із України.

— Приїзду Мадонни ми вам обіцяти не можемо, — каже Халпахчі. — Але ведемо переговори з актором Аленом Делоном і режисером Еміром Кустуріцою. Покажемо ретроспективу їхніх фільмів.

Зараз ви читаєте новину «На "Молодість" запросили Еміра Кустуріцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути