пʼятниця, 04 липня 2008 17:15

На фільм із піснями "АББИ" витратили 65 мільйонів доларів
5

22-річна американська актриса Аманда Сейфрід виконала у фільмі ”Мамма Міа!” роль головної героїні — дівчини Софі
Фото: фото: REUTERS/Dylan Martinez
62-річна вокалістка ”АББА” Анні-Фрід Люнгстад жила зі співаком Бьорном Ульвеусом у цивільному шлюбі
Британський актор Пірс Броснан, 55 років, прийшов на прем’єру із дружиною 43-річною Кілі Шей Сміт
63-річний Бьорн Ульвеус із дружиною Лєною Калерйо, 59 років
Композитор ”АББА” 61-річний Бенні Андерсон та його дружина 57-річна Мона Норкліт

У Лондоні відбулася прем"єра комедії "Мамма Міа!". Стрічку зняли на основі однойменного мюзиклу. Виставу екранізувала британська режисерка Філіда Лойд, 50 років. Компанія "Юніверсал пікчерз" витратила на стрічку $65 млн.

На прем"єру "Мамма Міа!" прийшли виконавці головних ролей — актриси Меріл Стріп та Аманда Сейфрід, актори Пірс Броснан і Колін Фьорт.

Дія у фільмі відбувається на грецькому острові. Дівчина Софі (Аманда Сейфрід) виходить заміж. На весілля хоче запросити свого батька, але мати Донна ніколи про нього не розповідала. Тож Софі запрошує на весілля аж трьох колишніх чоловіків своєї матері.

У фільмі лунає 22 пісні шведського квартету "АББА". Стільки ж було в однойменному мюзиклі. Ідея поставити виставу на основі хітів групи спала на думку британській продюсерці Джуді Креймер, 51 рік. 1995-го вона отримала від учасників "АББИ" Бенні Андерсона та Бьорна Ульвеуса офіційний дозвіл на використання їхніх пісень.

Прем"єра мюзиклу "Мамма Міа!" відбулася 6 квітня 1999-го в Лондоні. Ця дата збіглася з 25-річчям перемоги "АББИ" на конкурсі "Євробачення" з піснею "Ватерлоо". "Мамма Міа!" став одним із найпопулярніших мюзиклів світу. За дев"ять років його поставили у 130 містах. Спектакль переглянули понад 27 млн глядачів. Його ставили англійською, німецькою, японською, голландською, корейською, іспанською, шведською та російською мовами.

— Ніхто й не сумнівався, що мюзикл буде успішним, — запевняє Джуді Креймер. — Простий сюжет у поєднанні з легендарними хітами "АББИ" нікого не залишає байдужим.

Шведський квартет співав у 1970–1982 роках. Гурт назвали за першими літерами імен його учасників — Агнети Фельтскуг, Бьорна Ульвеуса, Бенні Андерсона та Анні-Фрід Люнгстад. Бьорн та Агнета були одружені, Бенні та Анні-Фрід жили в цивільному шлюбі. Після того, як пари розлучилися, "АББА" розпалася. Нині музиканти майже не спілкуються. 1995-го Бьорн та Бенні поставили спільний мюзикл "Крістіна з Дувемоли". Торік квартету запропонували $1 млрд за світове турне, та артисти відмовилися співати разом.

— Нам уже за 50. Ми не в тій формі, як колись, — пояснив 63-річний Бьорн Ульвеус.


Зараз ви читаєте новину «На фільм із піснями "АББИ" витратили 65 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути