Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2009 18:11

На Євробачення поїдуть дві українки

Автор: фото: PHL
  Співачка Світлана Лобода під час фіналу українського конкурсу Євробачення. Журі їй присудило 14 із 15 балів. Стільки ж балів дали глядачі
Співачка Світлана Лобода під час фіналу українського конкурсу Євробачення. Журі їй присудило 14 із 15 балів. Стільки ж балів дали глядачі

Екс-солістка гурту "Віа Гра" 26-річна Світлана Лобода представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення у Москві.

8 березня у фіналі у палаці "Україна" вона виконала пісню Be My Valentine. Журі присудило їй 14 із максимальних 15 балів. Ще стільки ж дали глядачі, які голосували за допомогою телефонних дзвінків і СМС-повідомлень. Фінал транслювали у прямому ефірі на Першому національному телеканалі.

Захід був під загрозою зриву. 3 березня співачка Анастасія Приходько подала до суду на Національну телекомпанію України. Анастасія та її продюсер Олена Мозгова звинуватили журі у підтасуванні результатів. 5 березня Шевченківський райсуд Києва заборонив НТКУ проводити фінал.

— Ми не отримали жодних судових документів, — заперечує голова журі Василь Ілащук. — Суд скасував свою постанову 6 березня. Ми виграли цей бій, тож фінал є цілком легітимний.

Минулої суботи 21-річна Анастасія Приходько взяла участь у фіналі російського відбору Євробачення. Українка перемогла на конкурсі в Москві, набравши на один голос більше за фаворитку — співачку Валерію, 40 років. Приходько представлятиме на Євробаченні Росію.

— Зрештою, ми досягли того, чого прагнули. Тепер дві українки братимуть участь у конкурсі, — каже Ілащук.

У своїй російськомовній пісні "Мама" приспів Анастасія виконала українською. Її  написав 45-річний Костянтин Меладзе.

Анастасія Приходько випередила Валерію на один голос

Чоловік і продюсер Валерії Йосип Пригожин, 39 років, погрожує оскаржити рішення про перемогу Приходько.

— Нічого особистого, — запевняє він. — Але україномовна пісня нічого спільного з Росією не має. Потрібно відправити на конкурс  іншу людину.

— Було б добре, якби Україну представляли Олег Скрипка чи Олександр Пономарьов, — зауважує продюсер Олег Чорний, який 2006-го возив на Євробачення Тіну Кароль. — Шкода, що у фіналі не взяли участь Настя Каменських і Потап. Але Лобода — теж непогано. Україна два роки поспіль виборювала другі місця, втретє таке високе місце нам не світить.

Співак Андрій Данилко, 35 років, український фінал дивився вдома по телевізору. Позаторік на Євробаченні у Гельсінкі він став другим.

— Про Анастасію Приходько нічого не знаю, ніколи її не чув, — говорить. — А те, що вичворяли у палаці "Україна", мені не сподобалося. Свєта там дійсно була лучшою. Кажуть, що в Москві перемога нам не світить. Я не Ванга, щоб щось прогнозувати, але якщо постараємося, то виграємо.

Олександр Ширков, продюсер Лободи, підрахував, що на промотур потрібно щонайменше $1,5 млн. Такі гроші навряд чи вдасться знайти.

— Я б на місці Свєти відмовився від промотуру, — зазначає Данилко. — Не треба тратити гроші на готелі та переїзди, щоб тебе побачило якихось два каліки.

Євробачення-2009 відбудеться у Москві з 9 по 16 травня. Представниця України виступить у півфіналі 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «На Євробачення поїдуть дві українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути