середа, 27 серпня 2008 18:00

На "Дні Незалежності з Махном" поети розмальовували оголених дівчат

"Зайчику, втягни животик, а то художник подумає, що це третя циця, — кричить розфарбованій до пояса дівчині 35-річний Руслан Півень. — Ого, скільки людей назбиралося. Але прошу цінити поезію, а не розмір".

Конкурс "Поетичний боді-арт" відбувається в рамках літературно-музичного фестивалю "День Незалежності з Махном" у Гуляйполі на Запоріжжі. Дев'ять дівчат роздягнулися до пояса. Поети розмальовують оголені тіла гуашшю. 45-річний казкар Сашко Лірник (Олександр Власюк) червоним пише на грудях дівчини: "Покинув казки і роблю оце на тілі прекрасної киці. Найкраще у світі лице — це твої циці".

— Спочатку хотів написати: "Ісус любить вас", — усміхається Лірник. — Та передумав. Мій батюшка не зрозумів би.

На спині моделі казкар зобразив прапор Грузії. По периметру дописав: "Підтримай Грузію. Покинь водку, пий боржомі!".

Ведучий фестивалю 32-річний отаман Пекельний (харківський поет Артем Полежака. — "ГПУ") на сцені стадіону "Сільмаш" дістає з-за пояса револьвер, заряджений холостими патронами. Стріляє кілька разів. За сорокаградусної спеки він убрався в чорну шкірянку на голе тіло, кирзові чоботи та галіфе.

На полі зібралося тисяча людей, більшість одягнені у військову форму, на головах папахи, кашкети. На третій фестиваль до Гуляйполя з'їхалися панки, скінхеди, поети, письменники та музиканти.

Навпроти сцени стоїть пофарбований у чорне віз із написом: "Гуляй, поле, гуляй, душа!". З нього українські поети проводять "Гламурні махновські читання". Говорять про секс, наркотики та імпотенцію.

Під вечір на стадіоні вдвічі більше народу. Танцюючи під музику гурту "Мертвий півень", глядачі збивають ногами куряву. Та розсіюється на кілька метрів догори. На обличчях міліціонерів, які охороняють прохід до сцени, білі респіратори з тканини.

— Подарували хлопці, що малюють графіті, — каже один із них. — Інакше задихнулися б.

Опівночі на концерт прийшли дві пари молодят. Брати 22-річний Євген та 21-річний Андрій Тарасенки з Гуляйполя щойно одружилися з Галиною та Любов'ю.

— Така свадьба не в кожного буває. Дивилася на цих панків, аж страшно. Вони побажали нам щастя, — ділиться враженнями Галина, 20 років.

Отаман Пекельний скаржиться, що міліція відібрала в нього пістолет:

На слідуючий фестиваль куплю два пістолети

— Після концерту трохи розслабився, пива попив. Ліг на пагорбі відпочити. Під ранок обшукали міліціонери, витягли з-за ременя револьвер. Кажу, що то — іграшка, за 500 гривень купив для антуражу. А вони: перевірити треба. Відомстили мені. Я за два дні майже 400 патронів випустив. На слідуючий фестиваль куплю два пістолети. Наступного дня Артемові Полежаці дозволили пістолет забрати.

Зараз ви читаєте новину «На "Дні Незалежності з Махном" поети розмальовували оголених дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути