Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 14:51

Мультик про Мойдодира показали в суді

  Мойдодир із радянського мультика (ліворуч) та з реклами компанії ”Проктер енд Ґембл”
Мойдодир із радянського мультика (ліворуч) та з реклами компанії ”Проктер енд Ґембл”

77-річна Олена Чуковська, онука дитячого письменника Корнія Чуковського, судиться із компанією "Проктер енд Ґембл". Вона нібито незаконно використовує в своїх рекламних роликах та на упаковках прального порошку образ казкового героя Мойдодира, якого вигадав її дід.

— Цьогоріч у російське законодавство внесли деякі правки. Тепер книжковий персонаж є таким же об"єктом авторського права, як і будь-який художній твір, — стверджує Володимир Попов, адвокат Чуковської. — Відповідно, якщо компанія використовує образ Мойдодира, то вона має платити за це спадкоємцям Чуковського. Протягом десяти років "Проктер енд Ґембл" кошти виплачувала. Проте торік термін їхнього контракту з Оленою скінчився. Його мали продовжити ще на десять років, та компанія не підписала договору. І протягом останнього року нічого не платила.

— По-перше, умивальника ані в рекламних роликах, ані на упаковках не називають Мойдодиром, — каже представник компанії Михайло Родіонов. — По-друге, текст художнього твору нами не використовується. По-третє, Корній Іванович —  письменник, а не художник, тому графічне зображення йому не належить.

Адвокат Чуковської стверджує, що хоча героя в рекламі не називають Мойдодиром, проте людям зрозуміло, що це він. Щоб довести схожість персонажів, наприкінці засідання суду показали радянський мультфільм та рекламний ролик.

Зараз ви читаєте новину «Мультик про Мойдодира показали в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути