Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 16:56

Михайло Баришніков іде зі сцени

59-річний американський танцівник і балетмейстер російського походження Михайло Баришніков йде зі сцени.

— Напевно, я один з останніх стариків, які все ще танцюють, — зізнався він в інтерв"ю британській газеті "Бірмінгем Ньюс ".

У вересні Баришніков танцюватиме у столиці Іспанії Мадриді. Каже, що ці гастролі будуть останніми в його кар"єрі.

— Але кожний балетний елемент танцюватиму на повну силу, — додав Баришніков.

Він живе у Нью-Йорку. Рік тому створив власний Центр мистецтв. При ньому діє балетна трупа "Танок пекельної кухні". Росіянин збирає в ній найталановитіших танцівників зі усього світу. З ними і поїде у останнє турне містами Північної, Південної Америки та Європи.

— Це не постійна трупа. Після гастролів лише деякі танцівники отримають постійну роботу при Центрі, — пояснює балетмейстер.

Баришніков ще не визначився, чим буде займатися по закінченні виступів. Як один із варіантів, він розглядає продовження своєї акторської кар"єри. Ще в Радянському Союзі Баришніков знімався в телевізійних балетних фільмах, а в режисера Сергія Юрського зіграв драматичну роль Педро Ромеро в телевиставі  "Фієста". 1985-го Михайло втілив у голлівудській драмі "Білі ночі" російського артиста балету, який тікає на Захід. А за роль у картині "Поворотний момент" танцівника навіть номінували на нагороду американської кіноакадемії "Оскар".

Михайло Баришніков народився в Ризі. Закінчив місцеве хореографічне училище. Під час гастролів Латиської національної опери в Ленінграді, залишається там і стає учнем балетної школи Маріїнського театру. 1974-го просить політичного притулку в Канаді. Артист, а пізніше директор Американського театру балету. Був одружений з голлівудською актрисою Джесікою Ланж, від якої має доньку Олександру. Зараз у шлюбі з колишньою солісткою  Американського театру балету Лізою Рейнхарт.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Баришніков іде зі сцени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути