Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 18:04

Марія Матіос подаватиме до суду на Баганця

Автор: фото надане Марією Матіос
  Письменниця Марія Матіос каже, що бюджетних коштів для реклами роману ”Москалиця” не використовувала
Письменниця Марія Матіос каже, що бюджетних коштів для реклами роману ”Москалиця” не використовувала

Прокуратура Львова перевіряла, на чиї кошти у Львові розмістили сім біґ-бордів та 10 сіті-лайтів із рекламою останньої книжки 46-річної письменниці Матії Матіос "Москалиця". Перед цим одне з інформагентств запідозрило письменницю та видавництво "Піраміда" у використанні коштів із міського бюджету для оплати реклами.

— 19 вересня ввечері із прокуратури надійшов лист. У ньому вимагали надати документи про оплату, — розповідає директор "Піраміди" Василь Гутковський, 42 роки. — Лише за кілька днів пояснили, що на сайті якогось інформагентства хтось написав, що біґ-борди розміщені не коштом "Піраміди". Це й стало причиною всього цього цирку.

Гутковський переглянув в Інтернеті всі публікації про роман "Москалиця".

— Знайшов лише один провокаційний матеріал "Матіос працює на Росію" на сайті видання "Вголос". Правда, зараз його вже звідти зняли.

Місячна оренда біґ-борду у Львові коштує 1,5–1,8 тис. грн, сіті-лайту — 1,1 тис. грн.

— Книгу рекламує три агенції. Оплату ми розбили на частини й уже розплатилися, — каже Гутковський. — Усе оплачувало видавництво, а не Марія Матіос чи її шанувальники, як припускав автор публікації.

Усе оплачувало видавництво, а не Марія Матіос чи її шанувальники

Прокуратура Львівської області від коментарів відмовилася. Натомість її прес-служба надала прес-реліз. У ньому зазначено, що "незважаючи на перешкоджання та негативну реакцію із боку деяких впливових осіб та окремих ЗМІ під час проведення даної перевірки, на даний час можна стверджувати, що об"єктивних даних про те, що таке розміщення реклами на біг-бордах і сіті-лайтах вказаної агенції книжки Марії Матіос "Москалиця" є "завуальованим хабарем" для службових осіб, не здобуто. Також не встановлено і фактів завдання шкоди місцевому бюджету".

— Ви оцініть цей прес-реліз із філологічної точки зору, — сміється Матіос. — А ще вони сказали, що я неадекватно відреагувала на перевірку. У них там психіатри сидять, які можуть оцінювати адекватність людини?

Письменниця каже, що подаватиме до суду на прокурора Львівської області 54-річного Олексія Баганця. Гутковський зазначає, що наказ перевірити видавництво надійшов з обласної прокуратури.

— Справу вже закрили, — каже він, — тепер Генпрокуратура з"ясовуватиме, чи чинила львівська прокуратура на мене тиск. Міліція і прокуратура взагалі не мають права займатися економічними злочинами. Це справа податкової.

Зараз ви читаєте новину «Марія Матіос подаватиме до суду на Баганця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути