Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2008 17:35

Маріко Морі привезла до Києва космічний корабель (ФОТО)

У столичному "Пінчук Арт Центрі" на вул. Басейній, 2а, відкрилася виставка "Єднання" японської художниці Маріко Морі, 41 рік. На ній представлено фотографії, інсталяції, скульптури та відео на тему космосу.

Посеред одного з залів стоїть 5-метровий кристал зі скла.

— Усередині нього купа апаратури, — каже Маріко Морі. — За допомогою Інтернету кристал з"єднано з дослідним центром Каміоканде в Японії. Там фіксують проходження крізь Землю космічних сигналів із нашої галактики та галактики Андромеда. Вони виникають, коли в космосі з"являється нова зірка. Кристал реагує на сигнали, отримані з Японії, і відповідно до того змінює колір.

На новому третьому поверсі "Пінчук Арт Центру" виставили серію фотографій "Початок кінця", створену протягом 1996–2006 років.

— Ми розмістили на стелі три кільця й обклеїли їх великими фотографіями, — продовжує Маріко. — Перше коло символізує минуле. Ці фотографії я робила в стародавніх містах, біля пам"яток древніх цивілізацій Єгипту, Мексики, Болівії. У наступному колі — фото сучасних міст: Шанхай, Гонг-Конг, Лондон, Париж. А в останньому зображено будівлі, які символізують майбутнє. Вони створені нещодавно, дуже технологічно складні. Побачила їх у Нью-Йорку, Бразилії та Дубаї.

Перед кожною з цих будівель клали прозору капсулу з пластику. В неї лягала Маріко й проводила всередині кілька годин.

— Це була спроба єднання з навколишнім світом, — пояснює художниця. — Під час цих перфоменсів зі мною був лиш фотограф. Якось у Дубаї до капсули підійшов якийсь чоловік і сильно пнув її ногою.

Один з експонатів — "Вайв УФО" розмістили в окремому павільйоні на площі всередині розважального комплексу "Арена-Сіті".

— Приміщення "Пінчук Арт Центру" не дуже підходить для проведення в ньому виставок сучасного мистецтва, — каже Віктор Пінчук, 46 років. — Тут недостатньо високі стелі, підлога не витримує ваги деяких предметів. Тому зараз шукаємо нову будівлю.

"Вайв УФО" нагадує космічний корабель у формі сльози.

— Це складна високотехнологічна машина, — пояснює Маріко. — Діє вона так: троє людей заходять усередину, перебувають там три хвилини, за цей час комп"ютер зчитує хвилі мозкової діяльності відвідувачів. Потім ще три хвилини прилади оброблюють отриману інформацію. Далі на екранах з"являється комп"ютерна анімація, яка відображає всі думки, що комп"ютери зуміли зчитати.

Відвідування "УФО" платне. У будні дні з 12.00 — 17.00 — 50 грн, з 18.00 — 20.00 — 100 грн, у вихідні — 100 грн. Для студентів та школярів у будні знижка 50%. Отримані кошти підуть на благодійність.

Виставка працює з вівторка по неділю з 12.00 до 21.00, триватиме до 15 червня. Дітей до 10 років не впускають, а від 10 до 17 років — лише в супроводі дорослих. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Маріко Морі привезла до Києва космічний корабель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути