Із 7 до 10 квітня у столичному експоцентрі "Спортивний" працюватиме виставка "Книжковий світ". Письменники Іван Андрусяк, Ірен Роздобудько, Сергій і Марина Дяченки роздаватимуть автографи. Андрій Курков готуватиме банош, Юрій Винничук — груші в тісті.
— Уперше стала біля плити в другому класі. Тоді варила борщ. Усе робила за рецептом, а як спробувала — розчарувалася. Соромно було ним пригощати батьків, тому вміст каструлі вилила в унітаз, — каже рестораторка Маргарита Січкар, 41 рік.
Викладає на стіл 200-грамовий шматок сьомги, миє під краном зелень.
— Зараз зроблю "Салат гурмана", один із найулюбленіших у нашій родині. Він подобається усім моїм друзям. Рецепти беру із закордонних кулінарних книг. Люблю страви, які швидко готуються. Адже час можна витратити на якісь цікавіші речі. Нещодавно з донькою почали відвідувати танцювальну студію, учимося танцювати на пілоні.
Викладає на тарілку руколу і кінзу. Ріже головку сиру камамбер на вісім частин, викладає на листя салату. Ставить на плиту сковорідку, смажить сьомгу по 20 секунд із кожного боку.
— Рибу треба смажити на великому вогні та швидко. Вона має бути сирою всередині.
Розповідає про свою нову книжку "Щоденник успішної жінки".
— Начитала її на диктофон. Розшифровувала і записувала моя стенографістка. Читачі пишуть на електронну пошту листи з подяками. Нещодавно "нашоукраїнка" Леся Оробець прислала СМС: "Рита, книга обалденная. Рекомендую всем и дарю своим подругам".
У виданні йдеться про вісім складників жіночого щастя. На першій сторінці є порожня сторінка з написом "Моя фотографія".
— Ця книжка може стати особистим щоденником кожної жінки, яка хоче стати успішною. Її можна презентувати подрузі.
Наприкінці року Січкар видасть "Кухню на шпильках". Каже, краще читати книжки, ніж дивитися кулінарні програми з Михайлом Поплавським.
— Якщо постійно готувати страви за його рецептами, то цироз печінки вам забезпечений.
Коментарі