Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2007 18:24

Лія Ахеджакова репетирувала "Фігаро" в Одесі

  Лія Ахеджакова свою роль Марселіни у виставі ”Фігаро” називає оперетковою
Лія Ахеджакова свою роль Марселіни у виставі ”Фігаро” називає оперетковою

Російська театральна компанія Євгена Миронова привезла до Києва свою першу виставу "Фігаро. Події одного дня". П"єсу Бомарше, французького драматурга XVIII століття, поставив режисер-авангардист Кирило Серебренніков, 38 років. Виставу показали на сцені театру оперети в Києві. Найдорожчі квитки коштували 1300 грн.

Перед тим "Фігаро" два тижні репетирували в Одесі.

— Мали готувати її в Туреччині, але побоялися через теракти, — зізнається керівник компанії й виконавець ролі Фігаро Євген Миронов, 40 років. — У метушливій Москві нам би не вдалося спокійно провести репетиції. Тому поїхали до Одеси. Актор Сергій Медведєв із МХАТу біля моря змушував робити вправи на піску. Лія Ахеджакова, яка грає персонажа другого плану Марселіну, бігала боса по камінню.

Героїня 69-річної Лії Ахеджакової — стара жінка, яка намагається вийти заміж за Фігаро. Наприкінці з"ясовується, що він — її син.

— Мені завжди не подобалася Марселіна, — зізнається Ахеджакова. — Це опереткова, умовна роль. Я її не розуміла. Але в театрі "Современник" у мене давно не було цікавих прем"єр.

Актори Бомарше одягнені в сучасні костюми. Вони грають на електрогітарах і барабанах. А Фігаро вчить свого господаря казати по-англійськи "фак ю". Це — натяк на сучасних олігархів та їхніх "слуг".

— Класичні п"єси намагаються будь-що осучаснити, — говорить радник із питань культури російського посольства Андрій Гасюк, 41 рік. — Євген Миронов грав на саксофоні в "Гамлеті", плавав голим у "Чайці" в ролі Треплєва. А тепер його Фігаро матюкається. Дарма вони це зробили. Зал уже на це не реагує. Ця вистава — невдача.

Зараз ви читаєте новину «Лія Ахеджакова репетирувала "Фігаро" в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути